Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Teroristii din Bruxelles voiau de fapt sa comita un nou atentat in capitala franceza

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 12:14
3682 citiri
Teroristii din Bruxelles voiau de fapt sa comita un nou atentat in capitala franceza
Foto: Hepta.ro

Parchetul Belgiei a anuntat ca jihadistii care au planuit atentatele asupra Bruxelles-ului voiau initial sa comita un nou atentat terorist in capitala franceza.

Insa raidurile antiteroriste conduse de autoritatile belgiene, in timpul carora au fost arestati suspecti cheie, i-au determinat sa abandoneze planurile din Paris pentru un atentat mai aproape de casa, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Teroristul cu palarie, arestat - Mohamed Abrini a recunoscut ca este al treilea jihadist de la Bruxelles

"Numeroase elemente din investigatie arata ca celula terorista intentiona sa loveasca Franta din nou. Surprinsi de progresul investigatiei autoritatilor belgiene, ei au luat decizia de a lovi Bruxelles-ul", se arata in comunicatul procuraturii.

Cu doar patru zile inainte de atentatele teroriste care au lovit metropola belgiana, acum mai bine de doua saptamani, fortele de interventie belgiene si franceze l-au capturat pe Salah Abdeslam in cartierul Molenbeek, la doar cateva blocuri de locul unde s-a nascut si a trait.

Autoritatile belgiene au arestat un al saselea suspect in legatura cu atentatele teroriste din Bruxelles

Pe urmele teroristilor: Operatiune de amploare la Bruxelles - locuitori evacuati, politie si lunetisti UPDATE

Abdeslam este singurul jihadist in viata care a luat parte la executarea atentatelor din Paris, insa a fugit inainte de a se detona in aer in apropiere de stadionul Strade de France.

El a fost suprins inainte de atentate in prezenta lui Mohamed Abrini, care a marturisit ca a fost teroristul cu palarie si jacheta alba ce i-a insotit pe cei doi atacatori sinucigasi, Najim Laachraoui si Ibrahim el Bakraoui, la aeroportul Zaventem.

In urma cu doua saptamani, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata 35 de persoane, iar peste 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#atentate Bruxelles, #atentate Paris, #terorist palarie Bruxelles , #explozii Bruxelles