Teroristul Salah Abdeslam scapa basma curata in dosarul atentatelor de la Bruxelles

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 15:41
3326 citiri
Teroristul Salah Abdeslam scapa basma curata in dosarul atentatelor de la Bruxelles
Foto: Politia franceza

Avocatul teroristului Salah Abdeslam a confirmat joi ca acesta nu va fi inculpat in dosarul atentatelor teroriste care au lovit in urma cu doua saptamani metropola belgiana, insa instanta din Bruxelles a decis sa prelungeasca mandatul de arestare pe numele jihadistului, pana ce va fi transferat in custodia autoritatilor franceze.

Avocatul Sven Mary a precizat ca jihadistul nu va fi audiat in urmatoarele zile cu privire la exploziile care au lovit la 22 martie aeroportul Zaventem si statia de metrou Maelbeek, transmite Le Derniere Heure, citata de News.ro.

Teroristul din Paris, Salah Abdeslam, sustine ca habar n-avea despre atentatele din Bruxelles

Desi nu va fi inculpat in dosarul atentatelor, autoritatile il ancheteaza pentru tentativa de crima, pentru implicarea in schimbul de focuri care a dus la arestarea sa si in care au fost raniti patru ofiteri de politie belgieni.

De asemenea, principalul suspect in atentatele din Paris, soldate cu 130 de morti, nu va fi extradat in Franta in mai putin de cateva saptamani.

Saptamana trecuta, o instanta belgiana a decis sa permita extradarea lui Salah Abdeslam in Franta, dupa ce avocatii jihadistului au anuntat ca acesta este pregatit sa colaboreze cu autoritatile de la Paris.

Atentate la Bruxelles: Unda verde pentru extradarea lui Salah Abdeslam - teroristul vrea sa coopereze

Dupa patru luni de cautari, Salah Abdeslam a fost capturat in martie de catre fortele de interventie belgiene in timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a nascut si a crescut teroristul si unde inca mai locuiesc parintii, rudele si prietenii sai.

Abdeslam nu a mai colaborat cu autoritatile belgiene dupa atentatele care au lovit saptamana trecuta Bruxelles-ul.

Salah Abdeslam a vrut sa salveze vieti si se simte raspunzator in fata francezilor

Teroristul a fost interogat doar o ora inainte de atentatele care au lovit aeroportul Zaventem si statia de metrou Maelbeek, soldate cu 35 de morti si peste 300 de raniti. El nu a fost intrebat de anchetatori despre posibilitatea organizarii unor noi atacuri, fiindca starea sa de sanatate nu permitea audierea indelungata.

Initial, suspectul a cerut sa fie judecat in Belgia, insa s-a razgandit si a solicitat transferul in Franta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Salah Abdeslam scapa atentate Bruxelles, #Salah Abdeslam atacuri Bruxelles , #explozii Bruxelles