FBI a inchis cel mai mare magazin online de droguri

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 12:52
2616 citiri
FBI a inchis cel mai mare magazin online de droguri
Foto: www.npr.org

Pentru aproape trei ani, a fost regele comertului online de droguri. Se ascundea sub numele "Roberts, piratul groazei", si conducea o retea care a permis ca mii de dealeri sa vanda droguri in valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Ross Ulbricht era insa pregatit sa foloseasca violenta pentru a-si asigura anonimatul, conform FBI. Cu toate acestea, avea o imagine publica complet diferita; discuta deschis online despre sperantele sale, emotiile si dorinta sa de a produce un "impact profund pozitiv asupra viitorului umanitatii", scrie The Independent.

Ross William Ulbricht, care va fi adus vineri in fata unei instante americane, era un activist libertarian obsedat de bani aflat pe lista celor mai cautati infractori.

Barbatul, in varsta de 29 de ani, a fost arestat in urma unei operatiuni care a durat 2 ani de zile, dupa ce apucase sa castige milioane de dolari cu magazinul sau online pe care il denumise "Drumul Matasii".

El este acuzat si de statul Maryland de tentativa de omor asupra unui santajist care amenintase ca ii dezvaluie identitatea daca nu ii da 500.000 de dolari. Familia si prietenii lui Ulbricht si-au exprimat surpriza totala, pentru ca nimic din comportarea acestuia nu le-a oferit indicii despre adevarata lui viata.

"Este o fire senina, o persoana buna si foarte idealista", a povestit Lyn Lacava, mama lui Ulbricht. Ulbricht a fost arestat marti, in timp ce statea intr-o sala a unei biblioteci publice din San Francisco si vorbea online de pe laptop cu un informator FBI despre site-ul sau, "Drumul Matasii".

Site-ul permitea utilizatorilor sa aleaga intre 13.000 de varietati de droguri grupate in categoriile Cannabis, Psihedelice si Stimulatoare. Tranzactiile se faceau in moneda virtuala Bitcoin.

Site-ul proteja utilizatorii printr-o tehnica de criptare numita "ceapa", care practic "face imposibila localizarea computerelor de pe care se face accesarea magazinului", se arata in actul de acuzare al procurorilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ross Ulbricht dealer online droguri, #Ulbricht magazin online droguri, #Ulbricht dealer Drumul matasii , #FBI