Ce-au lasat soldatii israelieni in casele din Gaza: Fecale, amenintari si devastare

Vineri, 08 August 2014, ora 11:25
6009 citiri
Ce-au lasat soldatii israelieni in casele din Gaza: Fecale, amenintari si devastare

Ahmed Owedat, un palestinian din Gaza, s-a intors acasa dupa 18 zile, ca sa descopere ca soldatii israelieni, care au intrat prin locuinte in misiunile lor de lupta, i-au furat 10.000 de dolari, i-au aruncat frigiderul, televizorul si calculatorul de la etaj si i-au stricat mobila.

In plus, podeaua era plina de fecale, iar o sticla de plastic fusese umpluta cu urina. Surprizele neplacute nu se opreau aici: pe un perete de beton, cineva scrijelise cu un obiect ascutit inscriptia "Fuck Hamas", iar pe masuta de cafea cineva ii scrijelise mesajele "Sa ardem Gaza" si "Un arab bun = un arab mort", scrie The Guardian.

In dormitor, cineva ii desenase cu culoare albastra pe perete o stea a lui David. "Am curatat de trei ori podeaua azi si de trei ori ieri", a povestit Owedat.

Premierul Israelului, despre mortii din Gaza: A fost justificat

Cladirea in care se afla apartamentul a fost afectata si de bombardamente, exista gauri in ziduri si ultimul etaj a primit o lovitura mai puternica de obuz. "Nu am bani sa repar asta", spune Owedat, sustinand ca economiile sale de o viata, o suma de 10.000 de dolari, lipseste din apartament.

Familia sa, compusa din 13 membri, a fugit dupa ce trupele si tancurile israeliene au inceput sa inainteze dinspre granita, pe 20 iulie. De doua ori au incercat sa se intoarca, dar au gasit soldati israelieni in apartament care le-au spus sa nu se apropie.

Aceeasi situatie se poate intalni si la scoala de fete din Beit Hanoun, care a fost ocupata de trupele armatei israeliene dupa inceperea invaziei. Si aici, spune directorul scolii, care nu vrea sa-si dea numele, soldatii au lasat dejectii in cutii si au urinat in sticle de apa.

"Veti fi distrusi" si "Nu uitati ca e timpul sa muriti", a gasit personalul scolii scris cu creta pe tabla cand s-a intors.

Insa si luptatorii Hamas si-au facut simtita prezenta, cu propriile lor mesaje. "Brigazile Qassam va vor zdrobi, cainilor" si "Israelul va fi infrant" sunt mesajele luptatorilor palestineini scrise pe ziduri.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
Comentarii
Salamcusoia
rank 5
Toti palestinienii o sa spuna aceeasi poveste la consulatul francez
PeterPan
rank 5