Disperare in Gaza: Jumatate de milion de dezradacinati, spitale depasite de situatie

Luni, 04 August 2014, ora 10:08
4055 citiri
Disperare in Gaza: Jumatate de milion de dezradacinati, spitale depasite de situatie

Gaza este ingenuncheata de aproape o luna de bombardamente israeliene, sustine ONU. Uniunea Europeana a cerut si ea, duminica, incetarea imediata a "varsarii de sange" din Fasie.

Palestinienii povestesc cum cadavrele nu mai au loc in morgi si au ramas neridicate pe strazi, cum multi medici nu pot ajunge la spitale din cauza luptelor si cum institutiile medicale nu mai au niciun loc disponibil pentru ranitii care vin intruna, scrie Daily Mail.

Israelul declara armistitiu, lumea e consternata

Israelul a anuntat un armistitiu unilateral de sapte ore, luni, in care ajutoarele umanitare pot ajunge la palestinieni si sute de mii de oameni se pot intoarce la locuintele lor.

Aproape o jumatate de milion de palestinieni au fost dezradacinati de violente, iar 270.000 dintre acestia se ingramadesc in 90 de adaposturi ONU. Unele adaposturi nu mai au apa curenta de doua saptamani si altele au fost lovite de bombardamentele israeliene, spre consternarea intregii lumi.

Razboi in Gaza: Israelul isi retrage trupele?

Cel mai recent astfel de incident a avut loc duminica. Bombele Israelului au ucis cel putin zece persoane care stateau la coada pentru ajutoare alimentare.

ONU avertizeaza ca sistemul sanitar din Gaza este in pragul colapsului, in conditiile in care o treime din spitale, 14 clinici si 29 de ambulante au fost distruse. Doua cincimi din medicii din Gaza nu pot ajunge la locul de munca din cauza atacurilor neincetate.

Gaza City primeste doar doua ore de electricitate pe zi, in unele locuri nu se mai furnizeaza curent electric deloc si instalatiile sanitare sunt distruse, informeaza ONU.

Un nou atac asupra unei scoli din Fasia Gaza: cel putin 10 morti

Duminica, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, au cerut incetarea imediata a varsarii de sange din Gaza.

"Gaza sufera violente intolerabile de mai bine de trei saptamani. Deplangem teribila pierdere de vieti, inclusiv femei si copii nevinovati. Multi au fost raniti, proprietatile au fost distruse. Aceasta situatie trebuie sa inceteze imediat", au cerut cei doi oficiali europeni.

De la inceputul operatiunii israeliene, la 8 iulie, cel putin 1.830 de palestinieni au fost ucisi si alti peste 9.300 raniti. De partea israeliana, aproape 70 de soldati au murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Gaza violente morti, #Gaza Israel razboi , #Gaza