Fasia Gaza: Zeci de romani s-au intors in tara

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 08:43
2094 citiri
Fasia Gaza: Zeci de romani s-au intors in tara

Mai multi romani din Fasia Gaza s-au intors in tara miercuri dimineata. Cei 38 de romani, care au calatorit cu o cursa aeriana egipteana, au aterizat pe aeroportul Otopeni, conform Digi 24.

In contextul recentelor violente din Fasia Gaza si Israel, Celula de criza din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a organizat si derulat operatiunea de evacuare voluntara a unui grup format din 38 de cetateni romani (majoritar femei si copii) si membri de familie, din Fasia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, catre Republica Araba Egipt, se arata intr-un comunicat MAE, remis Ziare.com.

Fasia Gaza: Cosmarul unei romance in Israel

Evacuarea cetatenilor romani din Fasia Gaza a fost organizata de catre Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah, cu sprijinul agentiilor specializate ale ONU din regiune.

Astfel, in cadrul operatiunii, cetatenii romani au fost preluati de la punctul de trecere a frontierei Rafah de catre o echipa consulara mobila constituita la Ambasada Romaniei la Cairo. Cetatenilor romani evacuati le-au fost asigurate mijloacele de transport pana la Cairo, asistenta medicala de specialitate, medicamente, alimente, precum si produse de stricta necesitate. Pe traseul Rafah - Cairo, securitatea transportului cetatenilor romani a fost asigurata cu sprijinul autoritatilor egiptene, conform MAE.

Echipa consulara a intreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, in regim de urgenta, a documentelor de calatorie necesare cetatenilor romani si membrilor lor de familie, pentru intrarea acestora in Egipt, respectiv continuarea deplasarii catre Romania.

Celula de criza a fost activata la nivelul Ministerului Afacerilor Externe roman ca urmare a violentelor din Israel si Fasia Gaza.

"Avand in vedere deteriorarea situatiei, la nivelul institutiei, a fost activata celula de criza, coordonata de secretarul general al MAE. Celula de criza gestioneaza adecvarea formelor de asistenta consulara pentru cetatenii romani, la situatia concreta, inclusiv din perspectiva unei eventuale parasiri a zonei", se arata intr-un comunicat remis, la sfarsitul saptamanii trecute, Ziare.com.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani din zona, care nu si-au inregistrat inca prezenta la Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah, sa contacteze aceasta misiune diplomatica pentru a transmite propriile coordonate, precum si pe cele ale rudelor, astfel incat, in eventualitatea unei situatii de urgenta, sa poata beneficia, la cerere, de asistenta statului roman, se mai arata in comunicat.

Peste 100 de palestinieni si doar trei israelieni au murit, in ultimele sapte zile, in urma sutelor de raiduri aeriene dintre Fasia Gaza si Israel.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Fasia Gaza romani, #romani conflict Israel Gaza, #bombardamente victime Gaza Israel , #Gaza
Comentarii
Poza PeterPan
PeterPan
rank 5