Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Marturie din Gaza: Scos mort din daramaturi, un student se incapataneaza sa traiasca

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 13 August 2014, ora 13:54
5123 citiri
Marturie din Gaza: Scos mort din daramaturi, un student se incapataneaza sa traiasca

Conflictul din Gaza a facut aproape 2.000 de morti si 10.000 de raniti, in peste o luna de bombardamente. Tragediile traite de cei care au supravietuit violentelor sunt de neimaginat.

Studentul in inginerie Mohammad Shamali povesteste momentele de dinainte ca o bomba sa distruga locul in care credea ca se afla la adapost, scrie Maan News.

"Alergam dintr-un loc in altul cu familia mea, cautam un loc sigur si ne-am adapostit in casa matusii. Mama mea si matusa pregateau cina cu cateva minute inainte de apus, cand am auzit femei, barbati si copii tipand", povesteste Mohammad. Imediat dupa aceea a vazut cum cade tavanul pe el.

"Pentru o secunda, mi-am amintit de prima lectie la inginerie civila, unde am invatat ca tavanele nu trebuie sa cada. Insa in Gaza, un loc unde nimic nu are sens si incepi sa te indoiesti de tot ce ai invatat, tavanele cad usor si pot pune capat vietii tale si vietii familiei tale in cateva secunde", spune el.

Cartierul Shajaiyeh din Gaza in care se afla Mohammad la acel moment a fost supus unor bombardamente intense. Incidentul a avut loc la 20 iulie, cand o piata a fost bombardata in timpul unui armistitiu umanitar si zeci de civili au murit.

Mohammad a petrecut o zi sub daramaturi, pana cand ambulantele au reusit sa ajunga in zona unde se bombarda inca. In cele din urma, cativa temerari au inceput sa caute supravietuitori printre daramaturi si studentul a fost trecut pe lista mortilor, intrucat a fost gasit fara suflate. Abia ulterior, la spital, a dat semne de viata.

"Mi s-a spus ca am petrecut zece zile in spitalul Shifa, inconstient, pana cand spitalul a fost bombardat. Dupa aceea, am fost transferat la spitalul Makased din Ierusalim impreuna cu alte cazuri severe. Medicii nu sunt siguri daca voi mai merge vreodata si nu imi simt picioarele. Nu stiu nimic de soarta familiei mele, nu am vesti din Gaza. Trupul meu este in Ierusalim, dar sufletul e in Gaza", a mai spus Mohammad.

Povestea lui Mohammad nu este singulara. Peste un sfert din cei 1,8 milioane de palestinieni din Fasie au fost dezradacinati. Sub daramaturi se pot afla mai multi morti decat s-a estimat. Cei care au scapat cu viata nu au acces la apa, alimente, medicamente si electricitate. UNICEF estimeaza ca 326.000 de minori din Gaza au nevoie de ajutor psihologic.

ONU a avertizat cu privire la posibilitatea unei crize de sanatate publica in Gaza, ca urmare a conflictului dintre Israel si gruparea Hamas.

Razboi in Gaza: S-a incheiat un nou armistitiu

Un nou armistitiu de 72 de ore a intrat in vigoare, duminica seara, in Fasia Gaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Gaza bombe victime morti, #Gaza bombe Israel morti , #Gaza