Rachetele Israelului au distrus inca doua blocuri de locuinte din Gaza (Video)

Duminica, 24 August 2014, ora 13:14
3235 citiri
Rachetele Israelului au distrus inca doua blocuri de locuinte din Gaza (Video)
Foto: The Guardian

Doua blocuri de locuinte din Gaza au fost distruse prin lovituri aeriene de catre Israel in mai putin de 24 de ore, intr-o posibila reorientare a campaniei militare impotriva organizatiei Hamas.

Unul dintre blocuri, cu 12 etaje, a fost distrus sambata seara, iar o alta cladire, de 7 etaje, a fost spulberata duminica dimineata, arata The Guardian.

Loviturile au fost precedate de avertismente venite din partea armatei israeliene (IDF) prin biletele aruncate din aer, SMS-uri si telefoane date locatarilor din cladiri.

Zi sangeroasa in Gaza: Palestinieni executati dupa uciderea liderilor Hamas

Textul unui astfel de anunt, pe un biletel, suna in felul urmator: "IDF intentioneza sa atace teroristii si infrastructura pusa in slujba terorii din Fasia Gaza. Israelul ataca in acest moment si va ataca in continuare fiecare loc din care sunt organizate activitati teroriste.

Fiecare casa in care se desfasoara activitati ale militantilor urmeaza sa devina o tinta. Pentru siguranta personala, impiedicati folosirea de catre teroristi a proprietatii dumneavoastra si stati departe de locurile in care se gasesc organizatii teroriste".

O minge uriasa de foc s-a ridicat in Gaza dupa ce turnul Zafer a fost daramat de doua rachete israeliene.

Armata israeliana a comunicat ca actiunea a vizat un sediu de operatiuni al Hamas din cladire, dar nu a explicat de ce a fost nevoie de daramarea unui intreg bloc cu 44 de apartamente.

Politia palestiniana a declarat ca o parte din locatari au reusit sa iasa din cladire la timp. Cu toate acestea, 22 de oameni au fost raniti, inclusiv 11 copii si 5 femei.

In total, aproximativ 100.000 de locuitori din Fasia Gaza au ramas fara locuinte de la inceputul ofensivei israeliene. Lovitura de sambata insa e prima care distruge un intreg bloc de locuinte. Celalalt bloc lovit se gasea in zona Rafah.

Sambata, mai mult de 100 de rachete au fost trase din Gaza in directia Israelului, potrivit surselor israeliene. Vineri, un copil de 4 ani a fost ucis de un proiectil de mortier intr-un kibutz de langa granita cu Gaza.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Gaza blocuri distruse rachete, #Gaza Israel blocuri rachete, #Gaza Israel blocuri distruse , #Gaza