Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razboi in Gaza: Hamas a cerut incetarea focului, dupa ce a incalcat armistitiul (Video)

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 14:16
2886 citiri
Razboi in Gaza: Hamas a cerut incetarea focului, dupa ce a incalcat armistitiul (Video)

Gruparea palestiniana Hamas din Fasia Gaza a anuntat o incetare a focului de 24 de ore, dupa ce, duminica dimineata, a incalcat armistitiul propus de Israel si a continuat sa traga cu rachete pe teritoriul statului evreu.

Un purtator de cuvant al gruparii Hamas a anuntat ca incetarea focului intra in vigoare la ora locala 14.00, transmite BBC.

Razboi in Gaza: Hamas a incalcat armistitiul, Israelul a reluat atacurile

Grupul militant care controleaza Fasia Gaza a respins initial armistitiul oferit de armata israeliana, precizand ca va inceta atacurile cu rachete doar in momentul in care trupele israeliene vor parasi Fasia Gaza si palestinienii relocati vor fi lasati sa se intoarca acasa.

La scurt timp dupa ce raidurile statului evreu au fost realuate, Hamas s-a razgandit si a decis sa accepte armistitiul umanitar.

"Ca o pregatire pentru sfarsitul Ramadanului, ca raspuns la medierea ONU si, de asemenea, tinand cont de circumstantele in care traiesc oamenii nostri, am hotarat alaturi de toate fractiunile palestiniene sa decretam un armistitiu umanitar, care va incepe duminica, de la ora 14.00", a declarat purtatorul de cuvant al Hamas, Sami Abu Zuhri.

Totusi, reporterul BBC Michael Shuval a relatat ca timp de zece minute, perioada cuprinsa in armistitiul declarat de Hamas, din Fasia Gaza s-a tras in Israel, iar fortele de aparare ale statului evreu au tras, la randul lor, focuri de artilerie in Gaza.

In plus, purtatorul de cuvant al armatei israeliene a declarat ca trupele vor continua sa distruga tunelurile militare ale Hamas, fara sa precizeze insa daca statul evreu va tine cont de incetarea focului propusa de gruparea palestiniana, potrivit AP.

Raiduri reluate dupa incalcarea armistitiului

Israelul a anuntat, anterior, ca a reluat raidurile in Fasia Gaza, din cauza ca palestinienii au ignorat extinderea cu 24 de ore a armistitiului umanitar cerut de ONU.

"Ca urmare a atacului neincetat cu rachete prin fereastra de armistitiu umanitar, care a fost convenit pentru ajutorul populatiei civile din Gaza, vom relua atacul aerian, naval si activitatea terestra din Fasia Gaza", a transmis armata israeliana.

Palestinienii spun ca opt persoane au fost ucise, iar 30 ranite in Gaza de la reluarea atacurilor, militantii palestinienii lovind Israelul cu mai multe rachete, duminica, la cateva ore dupa prelungirea armistitiului.

Armata israeliana a precizat ca sapte rachete au fost trase inspre sudul Israelului, duminica dimineata, dintre care cinci au lovit tintele, iar doua au fost distruse de sistemul Iron Dome.

Razboi in Gaza: Armistitiul se extinde - cu ce conditii

Israelul a acceptat, sambata seara, cererea ONU pentru un armistitiu de 24 de ore, in Fasia Gaza, insa a avertizat ca armata sa va actiona imediat, daca militantii palestinieni vor incalca intelegerea.

UE cere o anchetă independentă privind gropile comune din Gaza. ”Creează impresia că ar putea exista încălcări ale drepturilor omului” VIDEO
UE cere o anchetă independentă privind gropile comune din Gaza. ”Creează impresia că ar putea exista încălcări ale drepturilor omului” VIDEO
Uniunea Europeană a anunţat miercuri, 24 aprilie, că doreşte o anchetă "independentă" după descoperirea unor gropi comune în principalele două spitale din Fâşia Gaza. "Este ceva care...
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului. Atacurile, ca răspuns la ”masacrul de la Hanine” VIDEO
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului. Atacurile, ca răspuns la ”masacrul de la Hanine” VIDEO
Hezbollahul pro-iranian a anunţat miercuri dimineaţa că a lansat "zeci de rachete" asupra nordului Israelului, la o zi după schimburi de focuri violente în care doi civili libanezi au fost...
#armistitiu Fasia Gaza, #armistitiu Israel, #Hamas armistitiu, #razboi Gaza , #Gaza