Sutele de actori protesteaza fata de Hamas: Schwarzenegger si Stallone, printre ei

Duminica, 24 August 2014, ora 21:24
8168 citiri
Sutele de actori protesteaza fata de Hamas: Schwarzenegger si Stallone, printre ei
Foto: collider.com

Aproape 200 de oficiali, celebritati si actori de la Hollwood, printre care Arnold Schwarzenegger si Sylvester Stallone, au semnat o declaratie prin care iau atitudine impotriva miscarii Hamas din Gaza.

Delaratia a fost postata pe site-ul grupului american pro-Israel Comunitatea Creativa pentru Pace si Prieteni, scrie thewrap.com.

Organizatia sustine ca are ca membri oameni din industria filmului si nu numai care "poate nu impartasesc aceleasi vederi politice sau opinii privind cel mai bun drum spre pace in Orientul Mijlociu.

Dar toti suntem de acord ca invinovatind numai Israelul, singura democratie din regiune, si transformandu-l in tinta boicotului cultural in timp ce ignoram problemele cu privind drepturile omului in tarile vecine, nu va duce la pace".

Cei 200 de cineasti se declara impotriva "ideologiei urii si genocidului" raspandita de Hamas.

Documentul arata ca "Hamasului nu trebuie sa i se permita sa trimita rachete asupra oraselor israeliene, si nici sa isi tina poporul ostatic. Spitalele sunt pentru vindecare, nu pentru ascunderea armelor. Scolile sunt pentru invatare, nu pentru lansarea rachetelor. Copiii sunt speranta noastra, nu scuturile noastre umane".

Petitia urmeaza unui conflict iscat in lumea filmului de o scrisoare deschisa semnata de actorul Javier Bardem, Penelope Cruz si regizorul Pedro Almodovar la inceputul lunii august, in care acestia condamnau "genocidul" comis de Israel in Fasia Gaza, arata si The Guardian.

Actorul Jon Voight, tatal actritei Angelina Jolie, a raspuns scrisorii lor, calificandu-i drept ignoranti si acuzandu-i ca "incita la antisemitism". El i-a acuzat si ca "defaimeaza singura tara democratica si de buna credinta din Orientul Mijlociu".

Intrebat ce a declansat aceasta initiativa, David Lonner, din conducerea organizatiei Comunitatea Creativa pentru Pace si Prieteni, a declarat ca "a fost multa confuzie in mass-media in legatura cu ce se intampla in Fasia Gaza, dar pentru cei care se duc in Israel, nu e complicat deloc. Simteam nevoia sa aducem acest mesaj intr-un fel simplu si credem ca acesta e un pas in directia cea buna".

Premierul Israelului, despre mortii din Gaza: A fost justificat

De-a lungul timpului, Lonner a dus multe personalitati de la Hollywood in Israel. "Am dus directori din industrie in Israel din 2006 pana-n 2008, ca sa mearga la fata locului si sa se convinga despre ce se intampla acolo", a povestit Lonner.

"Cand vorbesti cu actori ca Javier Bardem si Pedro Almodovar, trebuie sa te intrebi: 'Unde credeti voi ca sunt urmarite filmele voastre in Orientul Mijlociu? Ele nu pot fi vazute in alta parte in afara Israelului. Cand ajungi acolo iti dai seama ca te afli in mijlocul unei societati libere si progresiste", a mai spus Lonner.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Schwarzenegger Stallone impotriva Hamas, #Hollywood actori impotriva Hamas, #Schwarzenegger Stallone protest Hamas , #Gaza