Revolutia umbrelelor din Hong Kong: Magnat de presa arestat

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 11:26
2917 citiri
Revolutia umbrelelor din Hong Kong: Magnat de presa arestat
Foto: The Australian

Un magnat de presa din Hong Kong, Jimmy Lai, critic vocal al Beijingului, si-a dat demisia din functia de redactor sef al cotidianului popular Apple Daily, dupa ce a fost arestat pentru ca nu a vrut sa paraseasca locul protestelor prodemocratie din centrul orasului.

Politia din Hong Kong a arestat aproape 250 de protestatari, joi, si a curatat mare parte a taberei protestatarilor de langa cartierul de afaceri al orasului, dupa mai mult de doua luni de proteste de strada, scrie Reuters.

Presa locala a anuntat ca toti cei arestati, inclusiv Lai, au fost eliberati ulterior.

Lai, care a ajuns milionar prin forte proprii, a fost principalul sponsor al miscarii prodemocratie de cand Hong Kong-ul a fost predat Chinei, in 1997. El a intrat in atentia agentiei anticoruptie din Hong Kong anul acesta. In august, ofiterii au perchezitionat locuinta sa si luna urmatoare a fost chemat la Comisia Independenta Impotriva Coruptiei.

Revolutia umbrelelor din Hong Kong: Politia evacueaza protestatarii cu forta

Politia din Hong Kong a inceput joi sa aresteze protestatarii care refuzau sa paraseasca principala tabara a manifestantilor.

Autoritatile au avertizat protestatarii ca vor incepe operatiunea de evacuare, insa unii au decis sa ramana pe loc.

Operatiunea de joi este actul final al protestelor, cu toate ca Alex Chow, liderul Federatiei Studentilor din Hong Kong, a tinut avertizat ca lupta nu s-a incheiat.

Violentele de strada continua la Hong Kong: 19 persoane arestate

Miscarea prodemocratie Occupy Central, condusa de studenti, solicita alegeri libere in Hong Kong si demisia liderului local, CY Leung. Acesta refuza sa demisioneze.

Oamenii cer ca liderul orasului sa fie ales prin intermediul unui scrutin deplin democratic in 2017. Hong Kongului, fosta colonie britanica redata Chinei in 1997, i s-a promis ca va avea sufragiu universal. Insa planul Chinei pentru viitoarele alegeri implica doar candidatii selectati de un comitet apropiat Beijingului, care sa participe la cursa electorala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Hong kong proteste democratie, #Hong Kong magnat presa arestat , #Hong Kong