Revolutia umbrelelor din Hong Kong: Politia evacueaza protestatarii cu forta

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 13:22
1833 citiri
Revolutia umbrelelor din Hong Kong: Politia evacueaza protestatarii cu forta
Foto: CNN

Politia din Hong Kong a inceput sa aresteze protestatarii care refuza sa paraseasca principala tabara a manifestantilor, dupa mai bine de doua luni de demonstratii.

Autoritatile au avertizat protestatarii ca vor incepe operatiunea de evacuare, insa unii au decis sa ramana pe loc, scrie BBC.

Multi au plecat abia cand autoritatile au inceput sa dezmembreze baricadele, insa politia a inceput sa aresteze persoanele care nu s-au dat duse. Ar fi vorba despre cateva zeci de persoane, intrucat numarul total al protestatarilor a scazut la cateva sute, dupa ce in septembrie se numarau cu sutele de mii.

Operatiunea de joi pare a fi actul final al protestelor, cu toate ca Alex Chow, liderul Federatiei Studentilor din Hong Kong, a tinut sa precizeze ca lupta nu s-a incheiat.

Violentele de strada continua la Hong Kong: 19 persoane arestate

Miscarea prodemocratie Occupy Central, condusa de studenti, solicita alegeri libere in Hong Kong si demisia liderului local, CY Leung. Acesta refuza sa demisioneze.

Oamenii cer ca liderul orasului sa fie ales prin intermediul unui scrutin deplin democratic in 2017. Hong Kongului, fosta colonie britanica redata Chinei in 1997, i s-a promis ca va avea sufragiu universal. Insa planul Chinei pentru viitoarele alegeri implica doar candidatii selectati de un comitet apropiat Beijingului, care sa participe la cursa electorala.

Protest la Hong Kong: "Revolutia umbrelelor" si o data limita pentru Guvern (Video)

#Hong Kong protestatari arestati, #Hong kong proteste democratie , #Hong Kong