Articol citit de 6324 ori
Mda. Din păcate Hong-Kong-ul iși va pierde statutul de "tigru
economic". Din cauza instabilității investitorii vor ocoli orașul, cei aflați incă acolo se vor retrage. Manifestanții isterici și manipulați din exterior (CIA) distrug viitorul orașului lor. Acum 20 de ani, in momentul unirii cu China, PIB/locuitor din Macao era jumătate față de Hong-Kong, acum e dublu față de Hong-Kong. Cei din Macao și-au văzut de treabă, de afaceri, și au prosperat, cei din Hong-Kong sunt terminați, și bineințeles că vor da vina tot pe China https://www.zerohedge.com/news/2019-08-08/evidence-cia-meeting-hk-protest-leaders-china-summons-us-diplomats-over-viral-photo
Ion Cristoiu, ziarist care nutrește o reală admirație pentru Putin
și care a fost primit de acesta, alături de alți jurnaliști străini, la Kremlin, a declarat: *Adevăratele site-uri rusești sunt sub acoperire pro-occidentală*. (a se vedea https://www.cristoiublog.ro/diversiunea-monstrul-cu-butoiul-azi-showrunners-ii-serialul-caracal-de-la-noi-n-au-pic-de-talent). Zerohedge este un astfel de site. Acesta preia necritic relatările presei de stat din China despre o intalnire care a avut loc in urmă cu cinci zile intre șefa Consulatului general al SUA in Hong Kong, Julie Eadeh, și doi reprezentanți ai manifestanților. Concluzia, nedovedită cu nicio probă: CIA este la originea tulburărilor. Liderii chinezi consideră, ca și liderii PSD-ALDE, că diplomații străini nu ar avea dreptul să discute cu persoane din orașul/țara in care sunt acreditați decat prin intermediul MAE.
Dapoi oare di ce sa se fi intalnit fomeiea aia cu ai
revoluti, ce au transoformat HK dintr-un paradis intr-un camp de lupta ???
Sa le deie vre=o ciocolata ???
Care e parerea ta moy no49 ?
Gurgui017. Una din obligațiile principale ale unui diplomat este
aceea de a informa țara care l-a trimis despre situația internă din țara in care-și desfășoară activitatea. Această sarcină, inscrisă in fișa postului, nu poate fi adusă la indeplinire in bune condiții dacă diplomatul in cauză nu ia contact direct, personal, cu reprezentanți ai tuturor orientărilor politice. Sunt intr-adevăr și situații precum transmiterea unor mesaje oficiale, inițierea unor negocieri bilaterale, cand diplomatul este obligat să apeleze la sprijinul MAE din țara in care este acreditat.
Faptul că intalnirea d-nei Julie Eadeh cu Joshua Wong și Nathan Law nu s-a produs inaintea declanșării protestelor ci la cateva luni după izbucnirea acestora nu ne permite să stabilim o legătură cauză-efect intre cele două evenimente. Confirmand intalnirea, reprezentanții manifestanților au spus că discuția s-a referit la proiectul unei viitoare legi a extrădării către China și la solicitarea acestora adresată autorităților americane de a inceta să exporte către guvernul de la Hong Kong gaz lacrimogen și gloanțe de cauciuc.
Viziunea dv. despre intalnirea diplomatului american cu cei doi cetățeni din Hong Kong imi amintește de interdicția impusă cetățenilor romani de regimul Ceaușescu de a avea intalniri cu străinii, iar in cazul fortuit in care totuși acestea s-ar fi produs s-a instituit obligația legală de a prezenta in scris directorului de la locul de muncă o informare despre conținutul convorbirii. In acest context imi amintesc și de o intamplare petrecută in țara lui Kim Ir Sen, care arată că inchistarea acestei țări era (și este și azi) chiar mai mare decat in Romania lui Ceaușescu. După cum mi-a relatat la vremea respectivă, inainte de 1989,o cunoștință a mea a fost trimis la Phenian să negocieze un acord cultural intre Romania și Coreea de Nord. Interpretul nord-coreean l-a instalat la hotel și i-a spus să-l apeleze la telefon cand are nevoie de ceva. In timpul liber diplomatul roman a ieșit totuși singur din hotel, curios să vadă orașul. La un moment dat a urcat intr-n troleibuz: la prima stație toți pasagerii localnici au coborat lăsandu-l singur.