Rețeaua piromanilor din Grecia. Majoritatea incendiilor care cuprind țara sunt provocate: metoda infamă a lupei plasate în iască

Sambata, 07 August 2021, ora 11:24
31030 citiri
Rețeaua piromanilor din Grecia. Majoritatea incendiilor care cuprind țara sunt provocate: metoda infamă a lupei plasate în iască
Lupa descoperită de voluntari "uitată" în iasca pădurii din Elliniko FOTO Protothema.gr

Numeroși cetățeni greci au fost reținuți în ultimele zile sub acuzația că au provocat intenționat incendii.

Autoritățile din Grecia duc o luptă nevăzută încercând să prindă înainte de a fi prea târziu oameni porniți să provoace intenționat incendii.

Arestările se țin lanț în ultimele zile, în toate regiunile țării. Oficialii sunt ajutați și de cetățeni de rând, mulți dintre ei implicați într-o vânătoare a piromanilor pe rețelele sociale.

Există postări privitoare la mesaje ciudate pe rețelele sociale, urmate de incendii apărute la scurt timp.

Una dintre persoanele suspecte că a provocat un incendiu a fost fotografiată înconjurată de membri ai forțelor de ordine.

Fotografia a fost făcută publică ulterior pe Twitter:

Doi bărbați au fost arestați vineri, 7 august, la Agios Stefanos, în nord-vestul insulei Corfu, unde incendiile au început să facă ravagii. Cei doi aveau asupra lor o canistră cu benzină, arată Greek Reporter.

Un alt piroman a fost prins provocând incendii în Kalamata, în sudul extrem al Greciei continentale.

Un bătrân de 60 de ani a fost reținut în Fokida, iar un alt suspect este în prezent interogat de pompieri în Ilia.

O femeie a fost prinsă de două ori intenționând să provoace un incendiu în Pedion tou Areos, un cartier al Atenei.

Tot în acea zona un bărbat proprietar al unei afaceri a văzut cu ochii lui cum un cetățean grec a aruncat un prosop îmbibat în benzină și aprins în vegetația uscată.

Bărbatul a intervenit de urgență alături de alți martori pentru a limita extinderea focului, reușind să-l țină sub control până la venirea pompierilor.

Cinci tentative de incendiere au avut loc în ultimele zile în Theologos, localitate celebră de pe insula Thassos. Primarul Thanassis Zekentes spune devastat că, dacă piromanii reușesc să provoace incendiul, stingerea acestuia va dura zile în șir fiindcă pădurea de pini din zonă este foarte deasă, iar pompierii de pe insulă au fost deja trimiși să ajute în alte zone.

Publicația protothema.gr prezintă un alt caz șocant:

O lupă a fost descoperită într-o regiune izolată a pădurii din orașul Elliniko, din sudul Atenei. Obiectul a fost plasat intenționat așa încât razele soarelui amplificate să cadă pe o grămadă de iarbă uscată. Incendiul a fost evitat în mod miraculos de descoperirea făcută de voluntarii mobilizați pentru apărarea pădurii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendii Grecia, #incendii provocate grecia, #reteaua piromanilor grecia, #lupa iasca incendiu , #incendii Grecia