Imagini de coșmar din Turcia. Stațiuni celebre unde mii de români își fac concediile, cuprinse de incendii uriașe VIDEO

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 13:54
8890 citiri
Imagini de coșmar din Turcia. Stațiuni celebre unde mii de români își fac concediile, cuprinse de incendii uriașe VIDEO

Patru persoane au murit în urma incendiilor devastatoare care au cuprins regiuni vaste din zona stațiunilor de pe coasta de sud a Turciei și peste 180 de oameni au fost răniți. Mii de pompieri intervin în continuare în lupta cu flăcările.

Autoritățile turce au început o anchetă pentru a stabili de la ce au pornit incendiile. Se pare că ar fi vorba despre patru focare create intenționat, la est de zona turistică a Antalyei.

Biroul pentru dezastre și urgențe al Turciei a anunțat că trei persoane au fost ucise - inclusiv un bătrân de 82 de ani care locuia singur. Postul de televiziune NTV a anunțat ulterior că un tânăr de 25 de ani a murit în Marmaris în timp ce încerca să ofere ajutor celor afectați de incendii.

Incendiile au apărut pentru prima dată într-o regiune slab populată, la aproximativ 75 de kilometri la est de Antalya - o stațiune deosebit de populară în rândul turiștilor est-europeni, inclusiv români. Joi și vineri dimineață, incendiile s-au apropiat tot mai mult de plajele cu nisip presărate cu hoteluri.

În imaginile apărute de pe rețelele de socializare și la televiziunea de stat puteau fi văzuți oameni care fugeau pe străzile pline de fum luminate de flăcări mari.

Norii grei de fum au transformat cerul în portocaliu închis peste un complex hotelier de pe malul mării din orașul Manavgat.

Mai mulți palmieri au luat foc, iar flăcările s-au apropiat la doar câțiva metri de două benzinării. Pompierii au intervenit și de la sol, și din aer, ca să mențină incendiul sub control.

Flăcările au distrus suprafețe mari de pădure, dar și mai multe clădiri. De asemenea, oamenii din cinci suburbii ale orașului au fost evacuați. Și în Antalya au fost evacuați oamenii din patru cartiere.

Cel puțin 183 de persoane au fost spitalizate.

Ministrul agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că un hotel a fost, de asemenea, evacuat în apropierea orașului turistic Bodrum - la aproximativ 300 de kilometri vest de Antalya - pe măsură ce au izbucnit noi incendii pe coasta de sud.

Temperaturile foarte mari din ultima perioadă au dus la uscarea vegetației, favorizând răspândirea cu repeziciune a incendiilor, favorizată și de vântul care a suflet cu peste 50 de kilometri pe oră.

Dar primarul din Antalya, Muhittin Böcek, a declarat că suspectează jocul urât, deoarece focurile au început în patru locații simultan.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com