Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Imagini de coșmar din Turcia. Stațiuni celebre unde mii de români își fac concediile, cuprinse de incendii uriașe VIDEO

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 13:54
11120 citiri
Imagini de coșmar din Turcia. Stațiuni celebre unde mii de români își fac concediile, cuprinse de incendii uriașe VIDEO
Oamenii s-au văzut neputincioși în fața flăcărilor FOTO Hepta

Patru persoane au murit în urma incendiilor devastatoare care au cuprins regiuni vaste din zona stațiunilor de pe coasta de sud a Turciei și peste 180 de oameni au fost răniți. Mii de pompieri intervin în continuare în lupta cu flăcările.

Autoritățile turce au început o anchetă pentru a stabili de la ce au pornit incendiile. Se pare că ar fi vorba despre patru focare create intenționat, la est de zona turistică a Antalyei.

Biroul pentru dezastre și urgențe al Turciei a anunțat că trei persoane au fost ucise - inclusiv un bătrân de 82 de ani care locuia singur. Postul de televiziune NTV a anunțat ulterior că un tânăr de 25 de ani a murit în Marmaris în timp ce încerca să ofere ajutor celor afectați de incendii.

Incendiile au apărut pentru prima dată într-o regiune slab populată, la aproximativ 75 de kilometri la est de Antalya - o stațiune deosebit de populară în rândul turiștilor est-europeni, inclusiv români. Joi și vineri dimineață, incendiile s-au apropiat tot mai mult de plajele cu nisip presărate cu hoteluri.

În imaginile apărute de pe rețelele de socializare și la televiziunea de stat puteau fi văzuți oameni care fugeau pe străzile pline de fum luminate de flăcări mari.

Norii grei de fum au transformat cerul în portocaliu închis peste un complex hotelier de pe malul mării din orașul Manavgat.

Mai mulți palmieri au luat foc, iar flăcările s-au apropiat la doar câțiva metri de două benzinării. Pompierii au intervenit și de la sol, și din aer, ca să mențină incendiul sub control.

Flăcările au distrus suprafețe mari de pădure, dar și mai multe clădiri. De asemenea, oamenii din cinci suburbii ale orașului au fost evacuați. Și în Antalya au fost evacuați oamenii din patru cartiere.

Cel puțin 183 de persoane au fost spitalizate.

Ministrul agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că un hotel a fost, de asemenea, evacuat în apropierea orașului turistic Bodrum - la aproximativ 300 de kilometri vest de Antalya - pe măsură ce au izbucnit noi incendii pe coasta de sud.

Temperaturile foarte mari din ultima perioadă au dus la uscarea vegetației, favorizând răspândirea cu repeziciune a incendiilor, favorizată și de vântul care a suflet cu peste 50 de kilometri pe oră.

Dar primarul din Antalya, Muhittin Böcek, a declarat că suspectează jocul urât, deoarece focurile au început în patru locații simultan.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#incendii turcia, #incendiu bodrum, #incendiu antalya , #incendiu Turcia