Foametea in India - recolta putrezeste in depozitie

Marti, 26 Iunie 2012, ora 00:25
4466 citiri
Foametea in India - recolta putrezeste in depozitie

Desi India a anuntat o crestere considerabila a recoltelor de grau anul acesta, oficialii au avertizat ca mare parte din aceasta recolta ajunge sa putrezeasca in depozite in loc sa hraneasca populatia.

Recolta totala a Indiei este estimata anul acesta sa atinga recordul absolut de 75 milioane de tone - cu aproape 100.000 de tone in plus fata de anul trecut insa, din cauza capacitatii reduse a depozitelor, mare parte a acestor grane va putrezi, noteaza Deutsche Welle.

Conform unui indice global al foamei, care masoara foamea in raport cu populatia, India sta mai rau decat Pakistanul, Sri Lanka si China. Se gaseste pe pozitia 67 dintre cele 81 de tari luate in calcul.

Faptul ca recolta a atins niveluri record nu modifica foarte mult aceasta situatie dat fiind faptul ca aceasta nu poate fi distribuita imediat populatiei si, chiar daca ar fi distribuita, nu ar putea fi cumparata. Ca urmare, depozitata in conditii dintre cele mai rele, recolta risca sa putrezeasca ceea ce determina o crestere a foametei in randul populatiei sarace.

Desi stocurile de tampon ale Guvernului indica o crestere semnificativa, disponibilitatea per capita, la nivelul populatiei, indica opusul - un trend descendent. Aceasta inseamna ca populatia saraca este atat de afectata economic incat are un acces limitat la aceste recolte record, considera analistii.

Studiile arata si faptul ca disponibilitatea alimentelor pe baza de cereale a scazut in ultimii 20 de ani in mod regulat, dupa introducerea unor reforme, in 1992. In perioada anterioara introducerii acestor reforme, din 1972 pana in 1992, accesul la alimente crescuse.

Incepand cu 1992, India a introdus o serie de reforme economice de liberalizare a pietei si a preturilor si de inlaturare a politicilor socialiste aplicate in ultima jumatate de secol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#foamete india, #recolte record India, #distributie alimente India, #acces alimente India , #India