In India sunt mai multe telefoane mobile decat toalete

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 15:02
2144 citiri
In India sunt mai multe telefoane mobile decat toalete
foto: The Telegraph

Aproape jumatate din populatia Indiei are telefoane mobile, insa numai o treime dintre indieni se pot bucura de avantajele unei toalete, potrivit unui raport ONU.

Desi 563,73 de milioane de indieni au telefoane mobile, aproape jumatate din populatia tarii, ce a atins pragul de 1,2 miliarde de locuitori, doar 366 de milioane de oameni, adica mai putin de o treime din populatie, au sansa sa foloseasca o toaleta, arata un raport al Universitatii Natiunilor Unite, scrie The Telegraph.

Ironia sortii face ca intr-o tara suficient de bogata pentru a fi plina de telefoane mobile, atat de multi oameni nu-si permit o utilitate de baza, ce tine de demnitatea umana, remarca Zafar Adeel, directorul Universitatii ONU.

India isi amprenteaza toti cetatenii de peste 15 ani

Situatia nu este mai buna nici la nivel global, potrivit expertilor ONU, care sustin ca vor trebui investiti circa 358 de miliarde de dolari, pana in 2015, pentru a reduce la jumatate numarul celor ce nu beneficiau de conditii minime de igiena in anul 2000.

Conditiile corespnzatoare de igiena "ar putea salva vieti, in special in cazul tinerilor, ar putea imbunatatii starea de sanatate a locuitorilor si ar ajuta India si alte tari cu probleme similare sa iasa din saracie, mai mult decat oricare alta alternativa", crede Adeel.

Cremele de albire a fetei, cel mai bine vandute in India

Conditiile precare de igiena sunt principala cauza a bolilor transmise prin apa, ce au ucis in ultimii trei ani circa 4,5 milioane de copii mai mici de cinci ani, in intreaga lume, se mai arata in raportul ONU.

Construirea unei toalete costa in jur de 300 de dolari, potrivit expertilor in igiena, care sustin ca fiecare dolar investit in acest domeniu genereaza un profit de pana la 34 de dolari, imbunattind productivitatea muncii si reducand gradul de saracie si costurile sistemului de sanatate.

Functionarii publici britanici au doar 10 minute pentru a merge la toaleta

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#India telefoane mobile, #India lipsa toalete, #salubritate India , #India