India a depasit cu mult China ca numar al nou-nascutilor. Iata situatia globala si din Romania la 1 ianuarie

Miercuri, 01 Ianuarie 2020, ora 16:15
14020 citiri
India a depasit cu mult China ca numar al nou-nascutilor. Iata situatia globala si din Romania la 1 ianuarie
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

UNICEF estimeaza ca in prima zi a anului se vor naste 392.078 in intreaga lume, jumatate dintre acestia in opt state, respectiv India, China, Nigeria, Pakistan, Indonezia, Statele Unite ale Americii, Republica Democrata Congo si Etiopia.

In Romania sunt estimate 500 de nasteri la 1 ianuarie 2020, ceea ce reprezinta 0,126% din totalul estimat.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, in 2020, UNICEF face apel la liderii mondiali si la state pentru a investi in personalul medical care detine know-how si echipamentul necesar pentru salvarea fiecarui nou-nascut

La nivel global, se estimeaza ca jumatate din nasterile petrecute pe 1 ianuarie vor avea loc in opt state:

1. India - 67.385

2. China - 46.299

3. Nigeria - 26.039

4. Pakistan - 16.787

5. Indonezia - 13.020

6. Statele Unite ale Americii - 10.452

7. Republica Democrata Congo - 10.247

8. Etiopia - 8.493

In fiecare luna ianuarie, UNICEF ii sarbatoreste pe copiii nascuti de Anul Nou, considerat a fi o zi de bun augur pentru nastere in toata lumea.

"Cu toate acestea, pentru milioane de nou-nascuti de pe intregul glob, ziua venirii pe lume este mult mai putin norocoasa. In 2018, 2,5 milioane de copii au murit in primele luni ale vietii; circa o treime dintre ei au decedat in prima zi de viata. Dintre acestia, cei mai multi au murit din cauze ce puteau fi prevenite, precum nastere prematura, complicatii in timpul nasterii si infectii precum sepsis.

In plus, anual, peste 2,5 milioane de copii se nasc morti. In ultimele trei decenii, in lume s-a inregistrat un progres remarcabil in privinta supravietuirii copiilor, reducandu-se cu peste jumatate numarul mondial al copiilor care mor inainte de a implini cinci ani. Dar a existat un progres mai lent in cazul nou-nascutilor. In 2018, din totalul deceselor copiilor sub cinci ani, 47% s-au petrecut in prima luna de viata, in crestere fata de 40% in 1990", a mai transmis UNICEF.

Campania globala UNICEF Every Child Alive cere investitii imediate in personal medical cu pregatirea adecvata, care sa lucreze cu dotarile necesare pentru a se asigura ca fiecare mama si fiecare nou-nascut au parte de ingrijire sigura, in scopul de a preveni si a trata complicatii in timpul sarcinii si al nasterii.

"Mult prea multe mame nu sunt ingrijite de moase sau asistente instruite si echipate corespunzator, iar rezultalele sunt dezastruoase", a mai declarat Fore.

Estimarile pentru numarul copiilor nascuti pe 1 ianuarie 2020 folosesc ultima revizuire a World Population Prospects (2019) a ONU. Bazandu-se pe aceste seturi de date, algoritmul World Data Lab (WDL) proiecteaza estimari ale numarului de nasteri pentru fiecare zi in functie de tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum arată cadourile pentru nou-născuți în diferite culturi
Cum arată cadourile pentru nou-născuți în diferite culturi
Sosirea unui nou-născut este o ocazie fericită sărbătorită în culturile din întreaga lume. Pe măsură ce prietenii și familia se reunesc pentru a-l întâmpina pe cel mai nou membru al...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#crestere populatie, #nou nascuti, #demografie mondiala , #India