India a ordonat tuturor angajatilor sa foloseasca o aplicatie pentru urmarirea contactelor

Duminica, 03 Mai 2020, ora 07:28
2963 citiri
India a ordonat tuturor angajatilor sa foloseasca o aplicatie pentru urmarirea contactelor
Foto: Arhiva Pixabay

India a ordonat tuturor angajatilor din sectorul public si cel privat sa foloseasca o aplicatie de urmarire a contactelor sustinuta de guvern si sa mentina distantarea sociala in birouri, in timp ce unele restrictii vor fi relaxate in regiuni mai putin afectate de coronavirus.

Guvernul premierului indian Narendra Modi a anuntat vineri ca India, care are a doua cea mai mare populatie din lume dupa China, va extinde restrictiile existente la nivel national cu inca doua saptamani, incepand de luni, daca ca va permite o "relaxare considerabila" in zonele cu risc mai scazut.

Luna trecuta, India a lansat aplicatia Aarogya Setu (Podul pentru Sanatate), un sistem bazat pe Bluetooth si GPS care alerteaza utilizatorii care ar fi putut sa fi intrat in contact cu persoane care ulterior au fost testate pozitiv la COVID-19.

"Utilizarea Aarogya Setu trebuie sa fie obligatorie pentru toti angajatii, din sectorul public si cel privat", a anuntat ministrul Afacerilor Interne, vineri tarziu.

Sefii de companii vor fi raspunzatori ca toti angajatii sa foloseasca aplicatia.

Oficiali din Ministerul Tehnologiei si un avocat care a conceput politica de confidentialitate a datelor pentru Aarogya Setu au declarat ca aplicatia trebuie sa fie instalata pe cel putin 200 de milioane de telefoane pentru a fi eficienta, la o populatie de 1,3 miliarde de persoane.

Aplicatia a fost descarcata de circa 83 de milioane de ori, intr-o tara cu o baza de smarthphone-uri de circa 500 de milioane de persoane, potrivit Ministerului Tehnologiei.

Utilizarea obligatorie a aplicatiei provoaca ingrijorari in randul aparatorilor drepturilor la confidentialitate a datelor, care afirma cu nu este clar cum vor fi utilizate datele si ca India nu dispune de legi referitoare la confidentialitate pentru a reglementa aceasta aplicatie.

New Delhi a subliniat ca aplicatia nu incalca viata privata pentru ca toate datele sunt colectate in mod anonim.

Aplicatia poate ajuta autoritatile sa identifice zonele unde apare virusul si sa ia masuri de sanatate punctuale, a explicat in aprilie Ministerul Tehnologiei, adaugand ca informatiile vor fi folosite numai pentru administrarea interventiilor medicale necesare.

Criticii mai afirma ca circa 400 de milioane de indieni nu au smartphone-uri si nu vor beneficia de aplicatie.

India a raportat peste 37.000 de cazuri de coronavirus si 1.218 decese.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#India aplicatie urmarire contacte, #India coronavirus , #India