Nou dispozitiv antiviol in India: bijuterie cu sistem de alarma incorporat

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 07:59
2654 citiri
Nou dispozitiv antiviol in India: bijuterie cu sistem de alarma incorporat

O bijuterie care contine un sistem de alarma a fost creata de cinci ingineri din India pentru a ajuta la prevenirea violurilor in tara lor, in care datele oficiale arata ca, anul trecut, s-au inregistrat, in medie, cate o suta de agresiuni sexuale pe zi, relateaza EFE luni.

Comercializat pe internet sub numele de "Safer", pandantivul cu piatra pretioasa are inglobat un microcip prin intermediul caruia se poate trimite un semnal de alarma printr-o aplicatie instalata pe telefonul mobil. Posesoarea acestei podoabe poate fi imediat localizata prin sistemul GPS astfel incat sa i se acorde ajutor in cel mai scurt timp.

nca un viol in grup socheaza India: Printre suspecti se numara si politisti

"Ne-am gandit la un obiect care sa nu incarce femeia, iar bijuteriile sunt obiecte pe care indiencele le iubesc. Ne-am dus la bijutieri si am constatat ca pandativele cu pietre pretioase sunt cele mai solicitate produse", a explicat Para Batra, directorul de vanzari de la firma Leaf, care comercializeaza noua bijuterie.

S-a inventat sutienul anti-viol

Nu in ultimul rand, fabricantii si-au dorit sa realizeze "un element pasiv, care sa nu poata fi folosit contra victimei, asa cum ar fi, de exemplu, un spray iritant care ar putea fi smuls si utilizat apoi chiar de agresor", a mai spus el.

Primul model al dispozitivului "Safer" ar urma sa fie lansat in luna noiembrie si in magazine din mari orase precum New Delhi, Bombay sau Bangalore, iar creatorii lui lucreaza deja la perfectionarea acestuia, cu ajutorul politiei.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...