Noua moda in pandemie a bogatilor din India: Masti medicale din aur cu diamante

Luni, 20 Iulie 2020, ora 12:45
5613 citiri
Noua moda in pandemie a bogatilor din India: Masti medicale din aur cu diamante
Foto: Twitter/ANI

Un om de afaceri din India, din statul Odisha, si-a cumparat masca de protectie din aur. Acesta sustine ca din copilarie are o obsesie pentru aur. Alok Mohanty nu a putut suporta sa poate o simpla masca de protectie N-95, asa ca si-a luat una captusita cu metalul pretios. Alok Mohanty a platit 350.000 rupii, adica aproximativ 21.000 de euro.

In India, purtarea de echipamente de protectie de lux a devenit cea mai recenta tendinta, in mijlocul pandemiei coronavirusului. Mai mult persoane au ales sa poarte masti de protectie aurite si chiar cu diamante, potrivit India Today.

Mohanty, rezident in Cuttack, i-a solicitat unui bijutier local sa-i faca o masca de aur. Un om de afaceri indian si-a cumparat masca de protectie din aur: Costa o avere! Din pozele postate de Mohanty pe o retea de socializare, se poate vedea clar dragostea lui pentru aur. Omul de afaceri indian si-a asorat masca de aur cu lanturile si inele de aur, incrustate cu bijuterii.

"Port ornamente de aur de 30-40 de ani. Purtarea aurului este slabiciunea mea. Dupa ce am vazut oameni care poarta masti de aur, am rugat imediat pe bijutierul meu sa proiecteze una pentru mine", a spus omul de afaceri, citat de presa locala.

Mohanty poarta masca de protectie din aur in momentul in care face sport pe strazile din Cuttack, aceasta fiind o masca N-95 cu o plasa groasa de aur cusuta pe ea.

"Realizarea mastii de aur a durat 22 de zile si costa aproximativ 350.000 de rupii. Pentru realizarea mapstii au fost necesare aproximativ 100 de grame de aur", a adaugat Mohanty.

Pe pagina de socializare a afaceristului, reactiile au venit imediat, multi comentand masca luxoasa lansata de omul de afaceri.

"In viitor, situatia financiara a unei persoane va cunoscuta prin masca pe care o poarta, nu prin calitatea hainelor. #COVID-19", a comentat narain41 pe pagina de Twitter a omului de afaceri.

Foto: Twitter/ANI

Noua moda pentru bogatii din India

Un alt bijutier din India face masti din aur si argint. Pentru o masca ii trebuie aproximativ o saptamana de lucru. Acesta a creat o masca din aur, de aproximativ 50 de grame, prevazuta cu cateva gauri, pentru a se asigura astfel o respiratie usoara. Cu toate acestea, cand a fost intrebat despre ecacitatea acestuia, el a spus ca nu este destul de sigur.

"Nu sunt sigur daca aceasta masca va ecienta", a spus barbatul, potrivit indianexpress.com.

Fotografiile si videoclipurile barbatului care purta masca de aur au atras atentia in mediul online si au iscat comentarii diverse. In timp ce unii sau intrebat de ce a cheltuit atat de multi bani daca nu este sigur ca masca va functiona, altii au facut observatii ca, in ciuda a tot ceea ce a reusit, bijutierul nu a inteles importanta purtarii unei masti pe fondul pandemiei.

Multi au sustinut ca ar putut cumpara multe masti eficiente pentru a mentine infectia la indemana si ca asa ar putut ajuta efectiv mai multi oameni saraci. Altii, in schimb, au avut o abordare sarcastica asupra acestei initiative.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#masca protectie aur, #masca protectie diamanate , #India