O romanca a murit in inundatiile din India, alti patru romani au fost salvati

Luni, 09 August 2010, ora 21:02
1856 citiri
O romanca a murit in inundatiile din India, alti patru romani au fost salvati

O femeie romanca si-a pierdut viata in inundatiile din regiunea Ladakh, din nordul Indiei, si alti patru cetateni romani au fost salvati.

Eforturile de salvare continua in regiunea vaii Zanskar, au declarat surse oficiale citate de Times of India. Bilantul victimelor se ridica la 165 de morti si 400 de disparuti.

150 dintre morti au fost identificati deja, au declarat surse oficiale, adaugand ca printre victime se numara o romanca, 15 nepalezi si doi tibetani. Doi francezi si un spaniol sunt dati disparuti in continuare.

Pana in prezent, au fost salvati 81 de cetateni straini, intre care patru romani, au indicat surse oficiale locale.

Operatiunile de salvare implicand mii de politisti, militari si forte paramilitare sunt sustinute de elicoptere militare ale fortelor armate indiene, iar manevrele acestora sunt ingreunate de formele de relief existente. Autoritatile se tem ca pe masura ce operatiunile vor avansa, vor fi descoperite o multime de cadavre, acoperite de noroi.

Precipitatii bruste au provocat in noaptea de joi spre vineri inundatii in zona Ladakh, din Himalaya, distrugand case, drumuri, poduri si retele electrice la Leh, principalul oras din regiune.

Ladakh este o regiune muntoasa, cu populatie majoritar budista, situata in sud-estul Casmirului indian. Zona atrage numerosi turisti, in special vara.

In regiune sunt desfasurati numerosi militari, din cauza disputelor frontaliere cu Pakistanul si China.

Drumurile care duc spre Leh continua sa fie blocate din cauza alunecarilor de teren si mijloacele de comunicare sunt serios afectate.

De la 7 august, au fost operate in zona 27 de zboruri ale unor companii civile, soldate cu evacuarea din Leh a 3.241 de persoane, iar procesul de salvare continua.

MAE: Existenta unor victime din Romania in inundatiile din India nu se confirma deocamdata

Ambasada Romaniei la New Delhi se afla in contact permanent cu autoritatile locale pentru a afla daca printre victimele inundatiilor din India sunt si cetateni romani, dar pana la aceasta data nu exista o confirmare, procedurile de identificare a persoanelor decedate fiind in curs, informeaza MAE.

De asemenea, atrage atentia Ministerul roman de Externe, exista un numar de cetateni disparuti ale caror corpuri nu au fost inca gasite.

"In masura in care vor aparea noi informatii in acest caz, vi le vom comunica", a declarat MAE, raspunzand unei solicitari NewsIn.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romanca moarta india, #romanca moarta inundatii india, #romani inundatii india , #India