Pfizer si BioNTech retrag cererea pentru utilizarea de urgenta a vaccinului anti-COVID19 in India. Tara a aprobat doua vaccinuri mai ieftine

Autor: C.V.
Vineri, 05 Februarie 2021, ora 09:51
4421 citiri
Pfizer si BioNTech retrag cererea pentru utilizarea de urgenta a vaccinului anti-COVID19 in India. Tara a aprobat doua vaccinuri mai ieftine
Angajat Pfizer in laborator FOTO Facebook Pfizer

Compania farmaceutica americana Pfizer a anuntat ca a retras cererea pentru autorizarea utilizarii de urgenta a vaccinului anti-COVID19 in India, dezvoltat impreuna cu asociatul german BioNTech, noteaza Reuters.

Compania americana, care a fost primul producator de medicamente care a aplicat pentru autorizarea utilizarii de urgenta a vaccinului sau anti-COVID19 in India, a avut o intrevedere miercuri cu Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India, iar decizia a fost luata ulterior, a precizat compania.

"Pe baza deliberarilor din cadrul sedintei si a necesitatii de informatii suplimentare de care autoritatea de reglementare (indiana) are nevoie, compania a decis sa-si retraga cererea momentan", a afirmat Pfizer intr-un comunicat transmis Reuters.

"Pfizer va continua sa coopereze cu autoritatea (indiana) si va retrimite cererea de aprobare, alaturi de informatii suplimentare, pe masura ce acestea devin disponibile, in viitorul apropiat", a precizat compania.

India a aprobat deja doua vaccinuri mai ieftine

Pfizer a depus o cerere de autorizare a vaccinului sau in India la sfarsitul anului trecut, insa guvernul indian a aprobat in ianuarie doua vaccinuri mai ieftine - unul de la Oxford University/AstraZeneca si celalalt dezvoltat in tara de Bharat Biotech alaturi de Consiliul indian de Cercetare Medicala. Ambele companii au depus cererile de aprobare a vaccinurilor dupa Pfizer.

Organizatia Centrala de Control a Medicamentelor din India a refuzat sa accepte cererea de autorizare depusa de Pfizer fara un studiu local privind siguranta si imunogenitatea vaccinului pentru indieni, a informat Reuters.

Pfizer a declarat anterior Reuters ca solicitarea sa este sustinuta de date provenite in urma unui studiu global care au demonstrat o rata de eficacitate de 95%, fara probleme de siguranta asociate vaccinului.

La finalul anului trecut, Uniunea Europeana a decis sa cumpere o cantitate suplimentara de 100 de milioane de doze din vaccinul impotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer si BioNTech, aceasta dupa ce in luna iulie a refuzat o oferta pentru un acord mult mai mare, au declarat pentru Reuters mai multi oficiali european.

Citește și:
De ce fosta cea mai mare colonie britanică merge pe sârmă între SUA și Rusia
De ce fosta cea mai mare colonie britanică merge pe sârmă între SUA și Rusia
Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina a produs schimbări geopolitice importante, precum și bulversări pe piețele financiare și energetice din întreaga lume. În secolul al...
Un bărbat a uitat să meargă la propria nuntă după ce s-a îmbătat. Cum s-a răzbunat mireasa
Un bărbat a uitat să meargă la propria nuntă după ce s-a îmbătat. Cum s-a răzbunat mireasa
Un bărbat a uitat să meargă la propria nuntă după ce a consumat atât de mult alcool încât și-a pierdut cunoștința. Mireasa a fost furioasă și dezamăgită, drept urmare a pus la cale...
#Pfizer, #vaccin anti COVID, #India, #aprobare , #India