Transportul public, un cosmar pentru femeile din India - cum sunt agresate sexual de barbatii in varsta

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 12:54
7739 citiri
Transportul public, un cosmar pentru femeile din India - cum sunt agresate sexual de barbatii in varsta
Foto: nation.com.pk

In fiecare zi, femeile tinere din India sunt victimele hartuirii de catre barbati de peste 70 ani, in mijloacele de transport in comun.

Pipaire, frecare si chiar masturbare - acestea sunt ororile cu care se confrunta femeile in fiecare zi pe autobuzele publice, mentioneaza Times of India.

Un studiu recent de la Universitatea Gujarat a relevat faptul ca 80% dintre fetele care folosesc mijloacele de transport public s-au confruntat cu cel putin o forma de hartuire.

69% dintre fete, hartuite de barbati de peste 70 de ani

Surprinzator este faptul ca 69% dintre fete au declarat ca au fost hartuite de barbati cu varsta de peste 70 de ani. Din pacate, lucrurile nu sunt diferite nici in alte orase indiene.

"Calatoresc cu autobuzul zilnic pentru a ajunge la facultate. Dimineata, autobuzele sunt aglomerate si multi profita de acest lucru. Din cauza unui incident intr-o zi, am renuntat sa mai merg cu autobuzul. Ma asezasem pe un scaun si un barbat in varsta a inceput sa-si atinga organele genitale de umarul meu.

Am fost atat de socata incat nu am stiut cum sa reactionez. Erau atat de multi oameni in autobuz, insa nimeni nu parea sa observe. El a atins punctul culminant si nu stiam ce sa fac, am coborat la urmatoarea statie, complet traumatizata", a declarat Aarathi Ram, o studenta in anul doi de facultate.

Exista multe femei ca Aarathi care sufera jena si umilirea zi de zi. Sharmili Chaterjee, coordonator de proiect la o firma, a declarat ca multe femei sufera hartuirea, insa nimeni nu protesteaza. Hartuirea a devenit o parte din viata noastra, spune ea.

Tacerea incurajeaza perversii

Dar de ce femeile sufera in tacere? Femeile sunt ingrijorate de stigmatul social care le-ar putea fi atribuit daca vorbesc despre hartuirea sexuala si acest lucru indeamna si incurajeaza perversii, spune psihologul clinician Thimmappa, adaugand ca femeile trebuie sa rupa acest cerc vicios. O femeie trebuie sa-si afirme drepturile intr-un mod calm, aceasta este singura modalitate de a impiedica actele de hartuire.

Intrebat de ce barbatii in varsta se dedau la astfel de acte cu femeile mai tinere, Thimmappa a declarat ca nu este normal ca acestia sa faca acest lucru, insa, in general, comportamentul reflecta privarea sexuala. Nevoile sexuale nu pot fi implinite, asa incat ei cauta in alta parte.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#barbati varstnici hartuire tinere, #hartuire transport comun India, #hartuire transport public , #India