Turistele din India, violate pentru ca sunt "prea prietenoase"

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 14:16
5314 citiri
Turistele din India, violate pentru ca sunt "prea prietenoase"
Foto: BBC

Femeile care viziteaza India sunt sfatuite sa nu fie prea sociabile, pentru ca ar putea transmite un "semnal gresit" catre barbatii indieni. O atitudine prea prietenoasa ar putea duce chiar la viol.

Anteprenorul Farhang Jehani, care detine faimosul local The Leopold Cafe din Mumbai, le recomanda turistelor occidentale, intr-o maniera cat se poate de serioasa, sa nu mai fie asa de prietenoase cu localnicii.

Acest comportament ii deruteaza pe barbatii inidieni, acestia ajungand sa le agreseze sexual pe femei, sustine Jehani, potrivit Indiatimes.

Acesta a subliniat ca indienii primesc deseori "un semnal gresit" din partea femeilor care sunt pur si simplu binevoitoare. Totusi, Jehani a atras atentia ca nu turistele sunt de vina pentru aceasta confuzie. "Ele se comporta foarte bine, n-au nicio problema. Sunt prea prietenoase, iar barbatii primesc un semnal gresit", a precizat anteprenorul indian.

Turista din Elvetia, violata in India: Sase barbati au fost arestati

Jehani le-a declarat jurnalistilor de la site-ul australian news.com.au, citat de Indiatimes, ca nu a observat un comportament schimbat in randul turistelor din Occident, desi cele mai recente statistici arata ca numarul acestora a scazut cu 35% din cauza atacurilor sexuale.

Cu toate acestea, Jehani a mentionat ca India este o tara sigura pentru femei. Cel putin in orasul in care functioneaza restaurantul lui Jehani. "Mumbai este un loc sigur, insa nu stiu ce sa spun despre Delhi, oras in care au loc mai multe violuri", a spus barbatul.

India, in stare de soc: Trei fetite, violate si apoi inecate in fantana

Insa doua incidente recente sugereaza contrariul. Luna trecuta, sase indieni au violat o femeie din Elvetia in varsta de 39 de ani, care se afla intr-un camping alaturi de sotul ei. Cateva saptamani mai tarziu, o femeie de origine britanica a sarit de la balconul hotelului in care era cazata, de frica sa nu fie agresata sexual. Asadar, guvernul australian le-a cerut femeilor care calatoresc in India sa fie "extrem de precaute". Chiar si guvernul indian le-a cerul acelasi lucru femeilor din India.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#violuri turiste India, #viol turiste Occident India, #turiste prietenoase India, #violuri India , #India