40.000 de evacuati in Bali, de teama vulcanului Agung. Ultima data a ucis 1.600 de oameni

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 08:49
2443 citiri
40.000 de evacuati in Bali, de teama vulcanului Agung. Ultima data a ucis 1.600 de oameni
Foto: Facebook/Your Bali Trekking Tour

Agentia indoneziana pentru gestionarea dezastrelor a anuntat, luni, ca 40.000 de persoane aflate in apropierea vulcanului Agung de pe insula Bali au fost evacuate, iar alte cateva mii de persoane vor fi nevoite sa isi paraseasca locuintele in fata unei alerte de nivel maxim emisa la primele ore ale zilei privind riscul iminent al unei eruptii majore.

"Solicitam populatiei aflate in zona de pericol sa evacueze imediat pentru ca exista un risc potential al unei eruptii mai mari", a declarat un purtator de cuvant al agentiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, informeaza Reuters.

Acesta a precizat intr-o conferinta ca au fost evacuate 40.000 de persoane dintre cei circa 90.000-100.000 de locuitori aflati pe o raza de 8-10 km in zona de restrictie din jurul vulcanului Agung.

"Deocamdata nu au fost evacuati toti rezidentii. Mai sunt cei (care nu au fost mutati) ale caror animale domestice nu au fost inca evacuate. Au ramas cei care simt ca sunt in siguranta", a adaugat oficialul, care spune ca personalul de securitate face eforturi sa convinga populatia ramasa sa isi paraseasca locuintele, iar cei care se opun ar putea fi evacuati fortat.

Autoritatile indoneziene au ridicat nivelul de alerta de eruptie de la 3 la 4, maxim, in insula indoneziana Bali si au majorat raza de securitate din jurul craterului vulcanului pana la 10 km.

Aeroportul international Ngurah Rai din Bali si-a incetat operatiunile ca urmare a cresterii nivelului de alerta in privinta vulcanului Agung. Instalatiile aeroportuare vor ramane inchise timp de 24 de ore, cu revizuiri periodice ale situatiei la interval de 6 ore, a declarat Sutopo Purwo Nugroho.

Vulcanul Agung s-a "trezit" in luna septembrie, iar, la acel moment, autoritatile au decretat nivelul maxim de alerta, 140.000 de persoane fiind evacuate. O luna mai tarziu, situatia s-a calmat si multi locuitori s-au intors la casele lor. Vulcanul Agung a erupt din nou marti fortand 25.000 de persoane sa se puna la adapost.

Acesta este unul dintre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, un vast arhipelag insumand 17.500 de insule.

Cu o inaltime de 3.031 metri, vulcanul a erupt ultima data pentru o perioada de aproape un an in 1963 si 1964, provocand moartea a aproape 1.600 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vulcan erupe Bali , #Indonezia