Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Autoritatile din Indonezia ridica nivelul alertei pentru vulcanul Anak Krakatau. Exista riscul unor noi eruptii

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 15:24
2365 citiri
Autoritatile din Indonezia ridica nivelul alertei pentru vulcanul Anak Krakatau. Exista riscul unor noi eruptii
Foto: Captura video AP

Autoritatile din Indonezia au ridicat nivelul alertei de pericol pentru vulcanul Anak Krakatau care a declansat sambata un tsunami care a ucis cel putin 430 de persoane si au extins zona de izolare la 5 kilometri.

Zborurile din jurul vulcanului au fost redirectionate, iar statutul vulcanului a fost crescut la o alerta ridicata, al doilea cel mai inalt nivel, scrie The Guardian.

"Exista pericolul unor noi eruptii. Oamenii aflati in apropierea vulcanului ar putea fi loviti de roci si cenusa groasa", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al agentiei de dezastre nationale.

Oamenii sunt transportati din orasul Sumur de pe insula Java, cea care a fost lovita puternic de tsunami si a fost printre ultimele zone la care au ajuns echipajele de salvare.

Aulia Arriani, care lucreaza pentru Crucea Rosie Indonezia, a informat ca locuitorii sunt transportati departe de zona de coasta din Sumur.

"Vulcanul face viata neplacuta. M-am intalnit astazi cu o femeie care a spus ca este ca si cum te-ar fi dat cineva cu ardei chilli la ochi", a declarat Arriani.

Oamenii au fost avertizati sa stea la o distanta de cel putin 1 km de coasta in zonele afectate de tsunamiul de sambata care a lasat fara case peste 20.000 de persoane.

"Exista inca pericolul unei caderi de teren, chiar sub nivelul marii sau la nivelul marii", a declarat Rudy Sunendar, seful departamentului de geologie din Ministerul Energiei din Indonezia. "Nu stim exact pentru ca inca nu am mers pe teren. Avand in vedere interpretarile imaginilor din satelit, a existat o prabusire a unelor zone din muntele Anak Krakatau", a adaugat el.

Miercuri, Salvatorii indonezieni intampinau dificultati din cauza unor ploi diluviene, in salvarea unor locuitori de pe insule si in a ajunge in sate izolate afectate.

"Ploi puternice au provocat revarsarea unui rau si exista inundatii in mai multe locuri", a declarat, intr-un mesaj postat pe Twitter, Sutopo Purwo Nugroho.

Potrivit unor experti, catastrofa de sambata a avut loc in urma unei eruptii moderate, care a cauzat o scufundare submarina a unei parti a vulcanului si deplasarea unor vaste cantitati de apa.

Anak s-a format in 1928, in caldera Krakatoa, a carui eruptie catastrofica a omorat 36.000 de oameni in 1883.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alerta vulcan Indonezia , #Indonezia