Inundatii in Indonezia: Cel putin 23 de oameni au murit (Foto&Video)

Joi, 02 Ianuarie 2020, ora 11:59
2603 citiri
Inundatii in Indonezia: Cel putin 23 de oameni au murit (Foto&Video)
Foto: Captura Twitter/ Addis Standard

Inundatiile care au afectat regiunea Jakarta au provocat moartea a cel putin 23 de persoane, existand riscul ca bilantul sa se agraveze, a anuntat joi Agentia pentru gestionarea dezastrelor din aceasta tara.

Cel mai recent bilant mentiona 18 persoane decedate in urma ploilor torentiale cazute in ajunul Anului Nou, care au provocat alunecari de teren, inundand un numar mare de cartiere, potrivit AFP.

In imaginile filmate in zonele inundate apar case si vehicule acoperite de ape si de noroi, precum si locuitori care se deplasau in barci sau pe anvelope pneumatice.

Cel putin 21 de persoane si-au pierdut viata in diferite zone din metropola Jakarta, iar alte doua au murit dupa ce au fost surprinse de cresterea apelor in regiunea Lebak, situata in extremitatea sudica a insulei Java.

"Cel mai recent bilant este de 21 de morti", a declarat joi pentru presa ministrul Afacerilor Sociale, Juliari Peter Batubara.

"Speram ca nu va creste in continuare", a declarat aceasta.

In regiunea Lebak, Agentia pentru gestionarea catastrofelor a confirmat decesul a doi locuitori. Institutia cerceteaza de asemenea informatiile privind moartea altor trei persoane.

Politia din Lebak a anuntat ca se afla in cautarea a opt persoane date disparute in aceasta regiune.

Zeci de mii de locuitori au fost evacuati catre adaposturi improvizate dupa ce un numar mare de locuinte a suferit pagube.

Victimele au decedat prin inec, hipotermie sau in urma alunecarilor de teren. Printre decedati se numara un baiat de 8 ani, care si-a pierdut viata intr-o alunecare de teren, si un adolescent de 16 ani, electrocutat.

"Inundatiile s-au produs fara avertisment", a precizat Munarsih, care locuieste intr-un cartier inundat de la periferia vestica a Jakartei.

"Apa s-a deversat cu viteza, iar nivelul a crescut rapid. Nu am reusit sa ne salvam bunurile, nici macar masina mea", a mai spus aceasta.

Aceasta catastrofa este cea mai severa dupa inundatiile din 2013, care au facut mai multe zeci de morti la Jakarta.

Metropola indoneziana, unde locuiesc circa 30 de milioane de persoane, este lovita frecvent de inundatii in sezonul ploios, care incepe la sfarsitul lui noiembrie.

Potrivit autoritatilor, au fost evacuate 31.000 de persoane, cifra care nu include locuitorii din orasele situate la periferia capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#inundatii indonezia jakarta , #Indonezia