Ziare.com

Al-Jazeera si alte noua posturi TV, interzise in Irak

de Ovidiu Albu
Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 17:15

   

Al-Jazeera si alte noua posturi TV, interzise in Irak
Autoritatile irakiene au anulat, duminica, licentele de emisie in aceasta tara a postului pan-arab Al-Jazeera si ale altor noua televiziuni. Posturile sunt acuzate ca incita la violente in Irak.

Decizia, cu aplicare imediata, vine in timp ce Bagdadul se straduieste sa potoleasca protestele din tara ca urmare a violentelor de saptamana trecuta. Peste 180 de oameni au fost ucisi in timpul confruntarilor cu fortele de ordine, venite in urma unui protest pasnic de patru luni, declansat de minoritatea sunita impotriva guvernului majoritar siit.

Proteste violente in Irak: zeci de morti in ciocnirile cu fortele armate

Al-Jazeera, cu sediul in Qatar, nu a avut pana acum nicio reactie fata de decizia irakienilor. Potrivit Washington Post, postul a relatat agresiv despre "primavara araba", revoltele antiguvernamentale care au cuprins regiunea, si a acordat spatii ample razboiului civil din Siria. Qatar este un critic dur al regimului aflat la putere in Siria si sustinator al rebelilor sirieni, fiind acuzat si de guvernul irakian ca se afla in spatele protestelor din Irak.

Atat Irakul cat si alte guverne din Orientul Mijlociu au inchis, temporar, in trecut birourile corespondentilor Al-Jazeera, fiind nemultumite de modul in care se efectuau relatarile.

Oras irakian, capturat de rebeli inarmati

Celelalte noua posturi de televiziune, in mare parte locale, sunt acuzate de Comisia pentru Comunicatii si Media ca au transmis materiale inselatoare si exagerate, precum si de difuzarea de "apeluri la dezordine si pentru lansarea de atacuri de raspuns criminale impotriva fortelor de ordine". Televiziunile mai sunt acuzate ca promoveaza "organizatii teroriste interzise care au comis crime impotriva poporului irakian".

Decretul autoritatilor precizeaza ca daca cele 10 statii vor continua sa lucreze pe teritoriul irakian se vor confrunta cu actiuni din partea fortelor de securitate. Cu toate acestea, duminica, semnalul acestor posturi se putea receptiona in continuare pe teritoriul irakian.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

du-ti ideea pana la capat:

care, Agerpres este o sucursala a Mossadului, MI6 si CIA, care la randul lor sunt conduse din umbra de un guvern mondial compus din khazari talmudici. asa, sa inteleaga tot ghiolbanul mioritic de unde i se trage!

 

 

Al-Jazeera nu mai e Al-Jazeera de ani de zile. Este o sucursala a

Agerpres-ului.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor