Explozii la o inmormantare din Bagdad: Zeci de politisti morti si raniti

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 18:03
1276 citiri
Explozii la o inmormantare din Bagdad: Zeci de politisti morti si raniti
Foto: New York Times

Un atac cu bomba petrecut in Bagdad, in apropierea unui cortegiu funerar, a dus la moartea a 32 de oameni, dintre care jumatate erau politisti.

Atacul a fost unul sinucigas si a vizat un cartier siit din capitala tarii, acesta fiind ultimul dintr-o serie de violente care au afectat Irakul dupa retragerea trupelor americane, conform Los Angeles Times, care preia Associated Press.

Explozia a avut loc in sud-estul Bagdadului, vineri, bomba fiind plasata intr-o masina-capcana, chiar in apropierea locului unde avea loc o inmormantare. Jumatate dintre cele 32 de persoane care au murit erau politisti care pazeau marsul funerar.

Pe langa acestia, alte 65 de persoane au fost ranite, inclusiv 16 politisti. La inmormantare erau prezenti in jur de 500 de oameni.

Bomba a explodat in jurul orei 11.00, ora locala, in cartierul siit Zafaraniyah, unde oamenii se adunasera pentru a inmormanta o persoana ucisa cu o zi inainte.

Unul dintre martori, proprietarul unui magazin din zona, a declarat ca explozia uriasa a fost urmata de masini in flacari, corpuri mutilate pe strazi si bai de sange.

Totodata, o asistenta si patru pacienti dintr-un spital din apropiere au fost raniti, iar cladirea usor avariata din cauza exploziei.

Deocamdata nimeni nu a revendicat atacul.

In Irak au loc aproape zilnic atentate soldate cu morti, de la retragerea trupelor americane, in luna decembrie. Aproximativ 200 de persoane au murit de la inceputul anului, intr-un val de atacuri ale insurgetilor.

Cea mai mare parte a victimelor erau siiti sau membri ai fortelor de securitate irakiene.

Cel mai grav atac din aceasta luna a avut loc pe 14 ianuarie, cand 53 de oameni, majoritatea siiti, si-au pierdut viata dupa ce o bomba a explodat in apropierea unui oras sunnit din sudul Irakului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#atentat Bagdad, #morti atentat Bagdad, #explozie inmormantare Bagdad, #morti Irak inmormantare , #Irak