Irak - Atac la moschee, cu zeci de morti

Autor: Ana Ilie
Vineri, 17 Mai 2013, ora 16:12
1362 citiri
Irak - Atac la moschee, cu zeci de morti

Cel putin 32 de persoane au murit in doua explozii ce au avut loc in fata unei moschei sunnite din Baquba, aflata la 50 de kilometri nord-est de Bagdad. Atacul a avut loc dupa rugaciunile de vineri, au precizat politia si medicii.

Atacurile impotriva moscheilor sunnite si siite, impotriva liderilor tribali si fortelor de securitate, s-au raspandit dupa ce fortele de securitate au efectuat un raid intr-o tabara sunnita din Kirkuk in urma cu o luna, scrie Reuters.

Zi sangeroasa in Irak - Atentate cu peste 35 de morti

Miercuri, atacurile cu bomba din zonele siite din capitala irakiana Bagdad si nordul Irakului au facut peste 35 de morti.

In Bagdad, mai multe masini capcana au fost plasate in cartierele siite, miercuri seara. Printre acestea, una a explodat la o cafenea si una intr-o piata, omorand cel putin 22 de persoane si ranind alte cateva zeci, potrivit politiei.

"Am vazut o lumina puternica urmata de o explozie mare care a zguduit cladirea. Era sticla peste tot, oamenii au fugit imediat acolo si au inceput sa evacueze ranitii si mortii", a povestit un politist din cartierul Sadr City.

In cartierul Zaafaraniya, multe case au fost deteriorate partial si cateva masini incendiate. Anterior, zece persoane au fost ucise cand doua masini capcana au explodat langa cladirea Guvernului in orasul Kirkuk.

Un atacator sinucigas pe motocicleta s-a aruncat in aer langa o patrula de politie din nordul Bagdadului, omorand cel putin doi politisti. O bomba plasata pe carosabil a ucis un politist in Mosul.

Tensiunile intre sunniti si siitii aflati acum la conducerea Irakului au ajuns la punctul maxim dupa plecarea trupelor americane, in 2011. Relatiile dintre cele doua grupuri sunt tot mai agitate si de conflictul din Siria invecinata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Irak atentat moschee, #Irak moschee morti , #Irak
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
CoAna Ilie, in Iraq cred ca sunt mii de moschei...
Poza Irukandji
Irukandji
rank 3
Traiasca armata Sua eliberatoare!!