Se duc americanii sa se lupte si terestru cu Statul Islamic? Ce spune seful armatei SUA

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 11:57
3270 citiri
Se duc americanii sa se lupte si terestru cu Statul Islamic? Ce spune seful armatei SUA

Abordarea presedintelui american Barack Obama privind o invazie terestra impotriva Statului Islamic ramane ferma: trupele nu vor intra in Irak pentru lupte contra teroristilor islamici. Cel putin deocamdata, insa.

Marti, generalul Martin Dempsey, sef al Statului Major interarme din SUA, le-a spus membrilor Congresului ca nu e exclus sa recomande ca fortele terestre americane sa atace tintele Statului Islamic, daca actuala campanie aeriana din Irak esueaza, potrivit CNN.

"Sa fie clar, daca ajungem la punctul in care cred ca ar trebui sa acompaniem trupele irakiene in atacuri impotriva unor anumite tinte ale Statului Islamic, voi recomanda acest lucru presedintelui", a precizat Dempsey.

Aceasta ipoteza, despre care surse CNN sustin ca a fost verificata de Casa Alba in prealabil, a reusit sa submineze ceea ce Obama si consilierii sai promit de cateva saptamani: sa nu mai trimita trupe terestre in Irak.

Transparenta totala de la Pentagon - imagini cu atacul aerian din Irak (Video)

Promisiunea de a tine trupele americane in afara luptelor din Irak dateaza inca din campaniile prezidentiale ale lui Barack Obama, in care se vorbea despre sfarsitul razboiului din Irak si se asigura ca era razboiului pentru America este incheiata.

In timp ce trei sferturi dintre americani sustin atacurile aeriene in Siria si in Irak, majoritatea lor se opune oricarui scenariu ce implica o confruntare terestra.

Cand presedintele american s-a adresat natiunii, saptamana trecuta, a subliniat ca militarii SUA detasati in Irak "nu vor avea o misiune de lupta" si vor actiona doar in antrenament si strangere de informatii.

"Nu vom fi atrasi intr-un alt razboi terestru in Irak", a spus Barack Obama, pe 10 septembrie. Si chiar daca Dempsey a recomandat detasarea de trupe terestre in Irak, presedintele este cel care va lua in cele din urma decizia militara finala.

Citeste si:
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, condusă de artistul Dan Teodorescu, a publicat duminică, 24 octombrie, pe canalul de YouTube, o piesă intitulată „Un sas” - o „dedicație” pentru președintele Klaus...
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Apollo13
rank 3
Asta a reusit Bush Junior sa faca in Iraq si Siria!