Statul Islamic a decapitat un jurnalist american. Ameninta ca va ucide inca unul (Video socant)

Miercuri, 20 August 2014, ora 09:36
17699 citiri
Statul Islamic a decapitat un jurnalist american. Ameninta ca va ucide inca unul (Video socant)
Foto: liveleak.com

O inregistrare video socanta postata de Statul Islamic arata decapitarea jurnalistului american James Foley si amenintarea ca un alt jurnalist american urmeaza sa aiba aceeasi soarta daca presedintele Obama nu incheie operatiunile militare din Irak.

In inregistrarea postata marti pe YouTube, Foley apare ingenuncheat langa un om imbracat in negru. Foley citeste un mesaj, posibil scris de islamisti, in care zice ca "adevaratul ucigas al sau este America", arata CNN.

"Acesta este James Foley, cetatean american. Orice incercare a ta, Obama, de a-i impiedica pe musulmani sa traiasca in siguranta sub califatul islamic se va termina intr-o baie de sange", spune si islamistul.

"As fi vrut sa am mai mult timp. As fi vrut sa am speranta libertatii de a-mi vedea familia din nou", spune Foley inainte sa moara.

In timpul ce actul decapitarii este doar sugerat, exista o imagine la sfarsitul inregistrarii in care jurnalistul este arata decedat si decapitat.

Foley a disparut pe 22 noiembrie 2012, in nord vestul Siriei, langa granita cu Turcia. Martorii au declarat ca acesta a fost urcat cu forta intr-un vehicul de mai multi oameni inarmati si de atunci nu s-a mai auzit nimic de el. In momentul disparitiei sale, Foley lucra pentru GlobalPost.

Marti, mama lui Foley a postat pe Facebook un mesaj emotionant. "Niciodata nu am fost mai mandri de fiul nostru. El si-a dat viata pentru a arata intregii lumi suferinta poporului sirian", a scris Diane Foley, facand apel la rapitorii fiului ei sa le crute viata celorlalti ostatici pe care ii detin.

Filmarea continua cu un alt jurnalist american. Militantul islamist, care vorbeste engleza cu accent britanic, spune ca viata acestuia atarna in balanta, depinzand de urmatoarele miscari ale lui Obama.

Se crede ca jurnalistul este Steven Sotloff, care a fost rapit la granita turco-siriana in 2013 si lucra pentru Time si Foreign Policy. Se estimeaza ca aproximatvi 20 de jurnalisti au disparut in Siria, multi dintre ei fiind capturati de ISIL.

Foley nu este la prima rapire. El mai fusese capturat in Libia, in aprilie 2011, impreuna cu alti trei reporteri si eliberat dupa sase saptamani.

ATENTIE! VIDEO SOCANT CU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Irak decapitare jurnalist american, #Irak Siria decapitare jurnalist, #Statul Islamic decapitat jurnalist american , #Irak