SUA au inceput sa bombardeze Irakul - primul atac aerian

Vineri, 08 August 2014, ora 16:22
8439 citiri
SUA au inceput sa bombardeze Irakul - primul atac aerian

Armata Statelor Unite ale Americii a lansat un atac aerian asupra artileriei militantilor islamisti din Irak, potrivit unui anunt facut vineri de Pentagon.

"Fortele aeriene ale SUA conduc un atac asupra artileriei ISIL. Artileria era folosita impotriva fortelor kurde care aparau Erbil impreuna cu personalul american", scrie purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, pe Twitter.

Doua avioane F/A - 18 au lansat bombe de aproape 230 de kilograme asupra unui punct de artilerie mobila din apropiere de Erbil, capitala regiunii kurde. Atacul a avut loc la ora 13:45, ora Romaniei.

Vineri, SUA au inceput sa parasuteze provizii refugiatilor minoritatii religioase yazidi, care a fugit de teama militantilor islamisti din Irak.

Americanii, din nou la razboi? Obama a autorizat lovituri aeriene in Irak

Presedintele american, Barack Obama, a autorizat lovituri aeriene in Irak, joi seara, impotriva extremistilor sunniti care au ocupat o parte din nordul tarii. Obama a trimis si avioane ale armatei sa livreze mancare si apa civililor prinsi in mijlocul violentelor.

Intr-un anunt facut de la Casa Alba, Obama a precizat ca loviturile aeriene vor fi lansate impotriva convoaielor extremistilor "daca se muta inspre" capitala regiunii autonome kurde Erbil, unde SUA au un consulat si un centru militar de operatiuni impreuna cu armata irakiana.

Autorizatia pentru lovituri aeriene este "limitata", a precizat un oficial al Administratiei Obama. Acestea pot fi lansate in anumite cazuri, ce implica, spre exemplu, o posibila amenintare la adresa personalului SUA din Bagdad.

Zeci de mii de "adoratori ai Diavolului", izolati pe un munte fara apa

Zeci de mii de kurzi din populatia yazidi, a caror religie are radacini in vechea credinta persana a focului, au reusit in ultima clipa sa se refugieze pe muntele Sinjar, inconjurat acum de luptatorii Statului Islamic. Radicalii musulmani ii considera "adoratori ai Diavolului". Ei risca moartea daca vor cobori de pe munte sau deshidratarea daca raman sus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA atac Irak, #SUA atac aerian Irak, #SUA bombardament Irak , #Irak
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Acesti islamisti vor disparea in cateva zile .