Ahmadinejad, catre SUA: Nu mai puteti dicta lumii

Marti, 27 Martie 2012, ora 20:58
3088 citiri
Ahmadinejad, catre SUA: Nu mai puteti dicta lumii
Foto: english.alarabiya.net

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat, luni, ca Statele Unite ale Americii si NATO nu mai pot dicta politica restului lumii si a cerut o retragere imediata a trupelor internationale din Afganistan.

In ciuda amenintarilor unor atacuri israeliene sau americane, liderul iranian s-a aratat increzator ca Iranul nu va fi izolat politic si economic, vorbind intr-o conferinta regionala in Tadjikistan, pe marginea problemei afgane, potrivit The Independent.

Teheranul se afla sub o presiune crescuta dupa amenintarile unui atac aerian, din partea Israelului, asupra facilitatilor sale nucleare. Aceste avertizari au fost urmate si de sanctiuni din partea SUA si a Uniunii Europene, asupra exporturilor de petrol si a tranzactiilor financiare.

In capitala Tadjikistanului, Dushanbe, presedintele Ahmadinejad a precizat ca NATO ar trebui sa foloseasca parti ale bugetului sau militar pentru a revigora economia Afganistanului, in conditiile in care numai SUA cheltuieste 100 de miliarde de dolari pe an pe operatiunile militare din aceasta tara.

"NATO si SUA ar trebui sa-si schimbe politica deoarece timpul in care ele dicteaza conditiile lumii a trecut", a afirmat presedintele iranian. Acesta a adaugat ca "este mai bine sa respecti tariile decat sa le sperii si sa le colonizezi. Timpul imperialismului a trecut".

Delegatia americana prezenta la conferinta din capitala tadjika a parasit sala in momentul inceperii discursului lui Ahmadinejad si a revenit odata cu finalul acestuia.

Iranul a beneficiat de interventia militara americana in regiune, dupa ce SUA a rasturnat regimul taliban din Irak, in 2001, si pe Saddam Hussein, in 2003, ambele forte fiind ostile Iranului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mahmoud Ahmadinejad SUA, #Ahmadinejad SUA dictare lumii, #Iran conflict SUA, #Iran amenintari Israel , #Iran