Cand poate obtine Iranul armele nucleare?

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 22:04
1699 citiri
Cand poate obtine Iranul armele nucleare?
Foto: theautochannel.com

Iranul poate produce bombele nucleare in aproximativ 2-4 luni, insa se confrunta cu unele probleme tehnice, ceea ce va intarzia obtinerea acestor temute arme.

Iranul neaga in continuare activitatea prin care incearca sa obtina arme nucleare. Se pare ca regimul de la Teheran incearca sa puna in functiune mai multe instalatii de imbogatire a uraniului, scrie CBS News. Intre timp, Israelul devine tot mai nerabdatoare si ameninta ca va ataca locatiile suspectate pentru activitati nucleare.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus de curand ca lumea are la dispozitie ultima sansa de a opri aceasta situatie, termenul fiind pana in vara anului 2013. In opinia sa, Iranul a intrat in ultima etapa prin care incearca sa obtina arme nucleare. Seviciile secrete americane sustin ca Iranul nu a luat inca decizia construirii unor astfel de arme, dar ca se apropie de momentul in care poate realiza acest lucru.

Americanii sunt de parere ca Iranului ii vor fi necesare multe luni de zile pentru producerea unui dispozitiv nuclear care poate fi testat in subteran. In plus, va dura si mai mult pentru a produce focoase nucleare pentru rachete balistice. Se pare ca regimul de la Teheran nu are intentia construiriii armelor nucleare mai devreme de un an. Informatiile sunt oferite de agentia americana "The Institute for Science and International Security", care ofera informatii Guvernului american, in aceste probleme.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Iran arme nucleare , #Iran
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
După "ciocu' mic" al opozanţilor, s-ar părea că deja le are, "testa