Cele cinci conditii ale Iranului pentru ca strainii sa aiba acces la gaze si petrol

Autor: Ana Ilie
Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 10:41
4605 citiri
Cele cinci conditii ale Iranului pentru ca strainii sa aiba acces la gaze si petrol
Foto: Pexels

Iranul a stabilit cinci conditii companiilor straine pentru a incheia contracte privind participarea la proiecte iraniene de petrol si gaze naturale, dupa ridicarea sanctiunilor internationale.

Directorul companiei nationale de petrol, Roknoddin Javadi, a aratat ca respectarea cerintelor privind sanatatea, siguranta si mediul este cea mai importanta conditie pentru ca firmele straine interesate de programele de gaze si petrol ale Iranului sa poata participa la acestea, scrie naturalgaseurope.com.

Oficialul a aratat ca trebuie sa creasca proportia de contractori iranieni implicati in proiecte comune de gaze si petrol. Potrivit legii, contractorii interni trebuie sa detina minimum 51% din fiecare proiect. "Ne asteptam ca firmele straine sa dea cel putin 70% din actiuni partenerilor lor iranieni. In plus, intentionam sa crestem procentul la 80%", a aratat acesta.

A treia conditie este transferul de tehnologie. Unele companii straine mari, care au mai lucrat in Iran, si-au instalat reprezentanti in fabricile iraniene si au ajutat producatorii iranieni sa-si modernizeze tehnologia, spre exemplu, a explicat Roknoddin Javadi.

Oficialul iranian a mai spus ca trebuie acordata atentie infrastructurii, in cadrul dezvoltarii proiectelor, iar managementul trebuie impartit cu contractorii iranieni.

Teheran a gazduit 137 de companii din 45 de tari in noiembrie, pentru o conferinta in cadrul careia au fost prezentate noutatile legale din contractele de petrol si gaze. Alte detalii sunt asteptate la o conferinta la Londra din februarie 2016.

Ministerul Petrolului a anuntat ca prioritatea absoluta este dezvoltarea campurilor petrolifere si gazeifere, asa ca firmele straine trebuie sa se concentreze asupra acestui aspect. Teheranul a identificat aproape 50 de proiecte de gaze si petrol, in valoare de 185 de miliarde de dolari, care pot fi semnate pana in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Iran proiecte petrol gaze, #Iran firme straine petrol , #Iran