Cutremur puternic in Iran: 16 morti si mai multe sate distruse

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 15:08

   

Cutremur puternic in Iran: 16 morti si mai multe sate distruse
16 oameni au fost raniti si mai multe sate au fost distruse in Iran, ca urmare a unui cutremur cu magnitudinea de 5.3 grade pe scara Richter, produs in sudul tarii.

Agentia iraniana Mehr a anuntat ca sapte sate au fost distruse de cutremur, care a afectat mai ales casele vechi, scrie CNN.

Capitala provinciala Shiraz a resimtit si ea cutremurul, care a zguduit locuintele timp de trei secunde, dar nu a produs nicio paguba semnificativa.

Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 615 kilometri sud de capitala iraniana Teheran si la 95 de kilometri nord-est de Shiraz, conform Serviciului Geologic al SUA.

Iranul e asezat pe o falie seismica si sufera cutremure aproape zilnic. Cel mai grav cutremur din perioada recenta a fost cel care a lovit orasul Bam in 2003 si a ucis 30.000 de oameni.


Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1572 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Geo10
rank 5
Limba romana
Este foarte interesanta exprimarea persoanei care a redactat stirea: in titlu se vorbeste despre 16 morti, iar in textul propriu zis se mentioneaza 16 raniti...De unde se vede ca tot mai periculos e omul: ce raneste cutremurul, ucide omul!
Greu sa respecti anumite reguli, dar chiar asa?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor