Ziare.com

Fostul sef Mossad tulbura apele in Israel: Tara va fi paralizata daca atacam Iranul

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 08:10

   

Fostul sef Mossad tulbura apele in Israel: Tara va fi paralizata daca atacam Iranul
Iminenta unui atac israelian asupra Iranului pare tot mai veridica. Ministrul Apararii din Israel, Ehud Barak, deja a calculat ca, daca toti israelienii vor folosi adaposturile antiaeriene, numarul victimelor nu va fi mai mare de 500.

Optiunea razboiului nu este pe placul unui om care candva indeplinea un rol cheie in cadrul statului evreu. Meir Dagan, fost sef al serviciului de informatii, Mossad, si-a expus public optiunile, fiind impotriva unei lovituri militare asupra punctelor nucleare iraniene. Nu este prima data cand Dagan face astfel de declaratii, in vara sustinand ca un atac asupra Iranului i se pare o idee stupida.

Cu aceste declaratii el se distanteaza astfel de premierul Netanyahu si ministrul Apararii, Ehud Barak, care, in urma cu o luna, anuntau ca o lovitura armata asupra Iranului ramane o optiune de luat in seama, tinand cont de programul nuclear al republicii islamice.

Intr-un interviu pentru Canalul 2 al televiziunii publice israeliene, fostul director al Mossad a declarat: "nici premierul, nici ministrul Apararii, nici macar cel de Finante, pe care ii respect foarte mult, nu ma vor impiedica sa-mi expun punctul de vedere. Nu traim intr-o republica nedemocratica, iar intr-un stat democratic fiecare are dreptul la opinie".

Atat timp cat a condus Mossad, Dagan s-a abtinut sa faca comentarii pe aceasta tema. Dupa ce, la inceputul acestui an, Dagan s-a pensionat, acesta nu a pregetat sa repete anumite pareri care, conform premierului Netanyahu, nu ar trebui spuse de un fost sef al serviciilor secrete. Meir Dagan avertizeaza ca pentru Israel este periculos sa bombardeze punctele nucleare iraniene:

"Cred ca Israelul se va pierde intr-un razboi regional. Intrebarea e ce se va intampla a doua zi si care va fi pretul pe care va trebui sa-l platim. Pagubele vor fi atata de mari incat in Israel viata sociala va fi paralizata, iar numarul victimelor colaterale va fi extrem de mare".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3131 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Declaratii amagitoare !

Izraelu si in primul rind Mossadu,nu arunca decit fumigene ! Daca va fi atacat Iranu........nu evreii vor fi sacrificati ! Bagati bine in cap asta !

 

Ieri Z.c ne scria că Iranul amenință Israelul..

Așa cum am scris-o ieri, NU Iranul amenință Israelul, ci INVERS ! Numai despre atacarea Iranului scrie presa iudaică internațională, de la Jew York la Muntele (Tel) Aviv, de la Stockholm la La Valetta.
Ceea ce este periculos e faptul că evreul cand iși pune-n cap o crimă, nimic și nimeni nu-i stă in cale, cum nici lui Cain nu i-a stat in cale Dumnezeu cand l-a ucis pe fratele său, Abel !
Fără indoială, Israelul se va servi ȘI de această dată de slujitorii săi occidentali pentru a scoate castanele din foc, dar se pare că de data aceasta iși va frige nu numai degetele - dogoarea-i prea mare și-i in prima linie.
Așa cum v-am mai scris, Israelul și-a asigurat salvarea populației prin obținerea unor cetățenii străine - FĂRĂ OBLIGAȚII - in țările controlate de ei, inclusiv zona Europei de Sud-Est (Romania, Bulgaria, Ungaria, etc). Tov. A. Năstase a acordat cetățenia romană la peste 400.000 israelieni ! Era tot ce ne lipsea aici.
Jos comuniștii ! Trăiască DREAPTA !

Foarte adevarat avand in vedere ultimele evenimente:

China a declarat ca apara Iranul chiar daca asta va declansa un razboi mondial, iar Rusia a dispus mutarea unei flote conduse de nava amiral portavionul Kusnetov , precum si a altor nave de razboi in Mediterana cu directia tarmul Siriei. Misiunea lor este de a aduce specialistii militari pentru implementarea sistemelor S300 precum si a rachetelor sol aer cumparate de la rusi.
In atare situatii daca Is va ataca, indiferent de alianta in care va intra, va fi in prima linie nu doar in fata arabilor ci si a aliantei China Rusia.
Ex directorul Mossad probabil este mai bine informat si de aceea tind sa cred ca are dreptate in ce spune.

 

Atentzie, romani....

Sper ca Romania nu va fi tzara de refugiu pentru perciunatzi, in cazul unui razboi pe care ji-danii vor sa il declanseze.....
Atentzie, romani, nu acceptatzi sa participatzi la un conflict care nu este al vostru.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor