Germania da vina pe provocarile Iranului pentru asasinarea lui Soleimani de catre SUA

Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 15:04
8704 citiri
Germania da vina pe provocarile Iranului pentru asasinarea lui Soleimani de catre SUA

Germania anunta ca asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani in Irak de catre fortele americane reprezinta o reactie la provocarile militare ale Iranului.

"Actiunea americana a fost o reactie la o serie de provocari militare pentru care este responsabil Iranul", a declarat un purtator de cuvant al guvernului german, intr-o conferinta de presa, citat de Reuters.

Acesta a mai adaugat ca autoritatile germane "privesc cu mare ingrijorare activitatile Iranului in regiune" si ca Germania va face eforturi in vederea detensionarii situatiei.

Franta si Olanda si-au avertizat cetatenii din Irak

Francezii si olandezii au fost avertizati asupra pericolului tot mai mare la care se expun in Irak si in Orientul Mijlociu in general, iar Statele Unite si-au anuntat cetatenii sa plece de urgenta din Irak.

"Recomandam cetatenilor francezi sa evite orice adunari publice si sa se comporte cu prudenta si discretie si sa se abtina sa faca poze in spatiile publice", a anuntat Ambasada Frantei la Teheran pe Twitter.

"Tulburarile si violenta sunt in crestere la Bagdad si in jurul aeroportului. Situatia este imprevizibila", se arata si intr-un comunicat al Ministerului olandez de Externe.

Ce le recomanda MAE romanilor

De la Bucuresti avem pana acum o reactie a Ministerului Afacerilor Externe, care le recomanda romanilor sa evite calatoriile in Irak si in zona extinsa a Orientului Mijlociu.

"Avand in vedere escaladarea tensiunilor in zona Orientului Mijlociu, generata de ultimele evenimente din Republica Irak, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile care nu sunt absolut necesare in aceasta tara.

De asemenea, cetatenilor romani care se afla in Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe le recomanda sa evite zonele in care au loc mitinguri, manifestatii politice sau orice fel de demonstratii", precizeaza MAE intr-un comunicat de presa.

Romanii sunt sfatuiti de catre oficialii MAE "sa se informeze, in prealabil, asupra situatiei de securitate din zonele in care urmeaza sa calatoreasca, sa aiba o atitudine cooperanta cu autoritatile locale si sa isi noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare romane, coordonate disponibile la urmatoarea adresa: www.mae.ro/romanian-missions".

Franta si Olanda au emis la randul lor atentionari pentru cetatenii lor aflati in Orientul Mijlociu, carora le recomanda se evite locurile publice si chiar sa paraseasca Bagdadul.

Citeste si:

C.S.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com