Iran: Garzile Revolutionare se pregatesc de razboi

Autor: Ana Ilie
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 19:06
5306 citiri
Iran: Garzile Revolutionare se pregatesc de razboi

Garzile Revolutionare din Iran sunt pe picior de razboi, in conditiile in care Occidentul da de inteles ca va face eforturi pentru a desfiinta programul nuclear iranian.

La ordinul generalului Mohammed Ali Jaafari, comandatul Garzilor, a fost ridicat nivelul de pregatire operationala a fortelor iraniene, care au inceput pregatirile pentru pentru potentiale lovituri aeriene externe si atacuri sub acoperire, scrie Telegraph.

Oficiali din serviciile occidentale de informatii sustin ca republica islamica a initiat planurile de a dispersa rachete cu raza lunga de actiune, explozibili puternici, artilerie, si de a detasa unitati ale Garzilor in puncte-cheie pentru aparare.

Ordinul a fost dat in urma presiunii internationale in crestere cu privire la programul nuclear iranian. Conducerea de la Teheran se teme ca tara este supusa unui atac coordonat cu grija de serviciile occidentale de informatii si de securitate, pentru a distruge elementele infrastructurii programului sau nuclear.

Recentele explozii misterioase de la bazele sale militare au sporit senzatia ca se pregateste un atac impotriva Iranului, fie de catre SUA, fie de catre Israel.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul spiritual iranian, a transmis o directiva tuturor sefilor armatei, serviciilor de informatii si de securitate, sa ia toate masurile necesare pentru a proteja regimul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul atacă Iranul de ziua de naștere a liderului suprem de la Teheran, Ayatollah Khamenei
Israelul atacă Iranul de ziua de naștere a liderului suprem de la Teheran, Ayatollah Khamenei
Israelul a lansat, vineri, 19 aprilie, un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în...
Cât de puternică este armata israeliană?
Cât de puternică este armata israeliană?
Israelul a anunțat un răspuns la atacurile cu drone și rachete ale Iranului. Acesta ar putea duce la extinderea și intensificarea confruntărilor militare. Cât de pregătit este Israelul...
#Iran, #razboi Iran, #program nuclear Iran, #Iran pregatiri razboi, #SUA Iran, #Israel Iran, #conflict Orientul Mijlociu , #Iran