Iranul, capabil sa loveasca SUA pana in 2015

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 15:06
1644 citiri
Iranul, capabil sa loveasca SUA pana in 2015

Iranul este capabil sa construiasca o racheta care sa loveasca teritoriul Statelor Unite pana in 2015, sustine un raport al Departamentului american al Apararii, trimis Congresului luni.

"Daca primeste suficienta asistenta straina, Iranul ar putea dezvolta si testa o racheta balistica intercontinentala capabila sa loveasca teritoriul SUA pana in 2015", se afirma in copia raportului obtinuta de Reuters. Potrivit agentiei de presa, mai exista o versiune secreta a documentului, care a fost remisa Congresului.

Raportul a fost inaintat legislatorilor americani la scurt timp dupa ce secretarul american al apararii Robert Gates a avertizat intr-un document secret destinat Casei Albe ca Statele Unite nu au o politica eficienta pe termen lung pentru a contracara progresul constant al Iranului catre obtinerea de capacitate nucleara.

Barack Obama nu a exclus, saptamana trecuta, o lovitura impotriva Iranului, in cadrul noii doctrine nucleare a SUA. Iranul a denuntat "amenintarea nucleara dezonoranta" a liderului american.

M.M.

#Iran arme nucleare, #Iran atac SUA, #document secret Iran , #Iran
Comentarii
Poza AlmanahePeNaLe
AlmanahePeNaLe
rank 4
Unchiu sam a ramas fara petrol. Next target IRAN. Mai ca i-ar place lui nea Barack sa controleze petrolul arab cu robinet american. Iese si SUA din criza , iar cine vrea sa chitaie dupa, ciocu mic daca vor petrol in continuare.