Iranul confirma arestarea unui american

Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 22:03
3859 citiri
Iranul confirma arestarea unui american
Foto: Arhiva Pixabay

Teheranul a confirmat, miercuri, arestarea unui cetatean american, un veteran de 46 de ani, care si-ar fi vizitat in Iran un prieten.

New York Times a scris de luni ca Michael White, un veteran american de 46 de ani, a fost arestat in timp ce se afla in vizita in Iran si a fost retinut din iulie 2018, pe fondul unor acuzatii nespecificate.

Iranul nu confirmase arestarea, pana cand agentia de stat IRNA a publicat un comunicat al purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne Bahram Qassemi, in care nu este precizat ce s-a intamplat sau de ce este acuzat White.

Qassemi a declarat ca Iranul a informat guvernul american cu privire la arestarea lui White la cateva zile dupa ce a fost retinut si a negat ca White ar fi fost supus unor tratamente abuzive.

"Aceste rapoarte sunt minciuni si nepotrivite si le respingem cu fermitate", a declarat Qassemi.

Cazul lui White parcurge etapele normale iar oficialii vor emite un comunicat la momentul potrivit, a adaugat el.

Cazul va inrautati relatiile cu Statele Unite. Presedintele american Donald Trump a retras SUA dintr-un acord nuclear cu Iranul si a reimpus sanctiuni anul trecut care au afectat puternic economia iraniana.

Mai multi americani au fost retinuti in Iran in ultimii ani iar Trump a avertizat in 2017 ca Teheranul ar putea suporta "consecinte noi si serioase" daca nu vor fi eliberati toti americanii retinuti pe nedrept.

Mama lui White, Joanne, a declarat pentru New York Times ca fiul ei a vizitat Iranul "de cinci sau sase ori" pentru a se intalni cu iubita sa iraniana.

Ea a informat autoritatile de faptul ca el nu s-a mai intors in iulie insa Departamentul de Stat a informat abia acum trei saptamani ca White este retinut in Iran.

Site-ul de stiri din Londra IranWire, cel care a informat pentru prima oara de retinerea lui White, a informat ca un fost detinut, Ivar Farhadi, a declarat ca el a fost la aceeasi inchisoare, Vakilabad, in Mashhad, in nord-estul Iranului. El a precizat ca viata lui White este in pericol pentru este retinut intr-o inchisoare cu multi infractori periculosi.

Joanne white a delarat pentru New York Times ca fiul ei sufera de astm acut si ca a trecut prin chimioterapie si tratamente cu radiatii pentru o tumoare la gat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Iran arestare american , #Iran