Iranul vrea Israelul anihilat

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 August 2015, ora 08:32
5010 citiri
Iranul vrea Israelul anihilat
Foto: Ambasada Iranului la Bucuresti

Iranul este in continuare de parere ca Israelul trebuie anihilat, a declarat un oficial al regimului de la Teheran, dupa ce ministrul britanic de Externe a afirmat ca actualul guvern iranian are o pozitie nuantata fata de statul evreu.

In pofida remarcilor lui Philip Hammond, aflat in Iran cu ocazia redeschiderii ambasadei Marii Britanii la Teheran, un oficial iranian a negat ca politica guvernului sau fata de Israel s-a schimbat si a spus ca statul evreu ar trebui anihilat, scrie Jerusalem Post.

"Pozitia noastra impotriva regimului zionist uzurpator nu s-a schimbat deloc; Israelul ar trebui anihilat si acesta este sloganul nostru", a declarat consilierul pe probleme de relatii externe al presedintelui Parlamentului iranian, Hossein Sheikholeslam.

Dupa deschiderea reprezentantei diplomatice, ministrul britanic a afirmat ca guvernul iranian a dat dovada de o abordare mai nuantata decat a predecesorului sau fata de conflictul cu Israelul. Hammond a adaugat ca Teheranul va fi judecat pe baza actiunilor, nu a vorbelor.

"Ce urmarim noi este comportamentul Iranului, nu numai fata de Israel, ci si fata de alti jucatori din regiune, ce va reconstrui incet senzatia ca Iranul nu mai este o amenintare pentru ei", a spus Hammond.

Sheikholeslam a tinut sa nege si afirmatiile ministrului britanic potrivit carora ostilitatile din trecut dintre Iran si Marea Britanie ar trebui uitate. "Teheranul nu va uita niciodata trecutul si actiunile colonialiste ale Marii Britanii", a spus Sheikholeslam.

Ambasada Marii Britanii a fost deschisa la patru ani dupa ce a fost atacata de protestatari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Iran anihilare Israel, #ambasada Marea Britanie Iran , #Iran