Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandal in Iran din cauza echipamentul fotbalistelor

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 12:02
2232 citiri
Scandal in Iran din cauza echipamentul fotbalistelor
Foto: AP

Echipa de fotbal feminin a Iranului ar putea rata Jocurile Olimpice pentru tineret, programate in august in Singapore, din cauza unei dispute privind tinuta islamica a jucatoarelor.

Vicepresedintele departamentului de educatie fizica al Iranului, Marzieh Akbarabadi, a declarat joi in presa locala ca noua tinuta "este nepotrivita", dar nu a detaliat, potrivit Associated Press.

Akbarabadi a mai declarat ca tinuta nu reprezenta ceea ce s-a convenit si ca Iranul "nu trebuie sa-si trimita echipa in Singapore cu orice pret".

Tinuta fotbalistelor iraniene trebuia sa fie un compromis cu regulile FIFA. In 2007, forul mondial a interzis valurile traditionale, numite hijab, care protejeaza modestia femeilor islamice, din motive de securitate si pentru a preveni declaratiile politice sau religioase pe teren.

Noua costumatie este compusa dintr-o boneta similara cu cea a inotatorilor, bluze cu maneci lungi, pantaloni trei sferturi si sosete lungi. Noul sort alb, creat de designerii iranieni, are detalii in culorile steagului tarii, rosu si verde.

Akbarabadi a parasit antrenamentul in semn de protest, miercuri, la prezentarea echipamentului.

Echipa feminina a Iranului este asteptata sa joace in Singapore la un turneu cu sase echipe. 3.600 de sportivi, cu varstele cuprinse intre 14 si 18 ani, vor concura la Jocurile Olimpice pentru tineret.

Disputa interna

Comentarile lui Akbarabadi par sa indice mai mult o disputa interna mai degraba decat o neintelegere cu FIFA. Oficialul iranian a mai remarcat ca designerii vestimentari puteau sa creeze un costum apropiat atat de standardele FIFA, cat si de regulile islamice.

Regulile religioase le impun femeilor islamice sa se acopere din cap pana in picioare, ele avand voie sa isi arate doar fata.

Presedintele Federatiei Iraniene de Fotbal, Ali Kaffashian, sustine insa noua costumatie, despre care spune ca respecta toate regulile in vigoare. Cu toate acestea, varianta finala a costumului de joc ar putea suferi modificari, in zilele viitoare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#nationala feminina Iran, #costum joc Iran, #reguli islamice , #Iran
Comentarii
Poza Cornelius Nicholson
Cornelius Nicholson
rank 5
Poza tr2006
tr2006
rank 5
E mai rau decit era la noi pe vremea lui nea ceasca!