Turcia uimeste - sprijina programul nuclear al Iranului

Joi, 29 Martie 2012, ora 21:12
4941 citiri
Turcia uimeste - sprijina programul nuclear al Iranului
Foto: enduringamerica.com

Turcia si-a exprimat sprijinul pentru programul nuclear al Iranului, odata cu intalnirea dintre prim-ministrul turc, Recep Erdogan, si liderul de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad.

Presedintele iranian a laudat cooperarea dintre cele doua state, in intalnirea avuta cu premierul turc, in capitala Iranului, informeaza Jerusalem Post.

Erdogan a reamintit sprijinul pentru dreptul Iranului la un program nuclear pasnic, cei doi lideri intalnindu-se la Teheran, joi.

Ahmadinejad a salutat cooperarea de lunga durata dintre cele doua tari, dar si raspunsul Turciei "la aroganta tarilor occidentale".

Intalnirea dintre cei doi s-a concentrat pe legaturile bilaterale si pe cele comerciale dintre Ankara si Teheran, inclusiv in domeniul energiei si al petrolului, in are Iranul sufera sanctiuni serioase din partea tarilor occidentale.

Vizita prim-ministrului turc vine pe masura ce Iranul pare ca se intoarce la negocierile cu Vestul, pe tema programului nuclear, despre care spune ca este unul pasnic, in ciuda suspiciunilor occidentale ca tara ar incerca sa dezvolte arme nucleare.

"Guvernul si poporul Turciei au sustinut intotdeauna, intr-o maniera transparenta, programele de energie nucleara ale Iranului si vor urma in mod serios aceeasi politica in viitor", este pozitia lui Recep Erdogan, care s-a intalnit si cu liderul religios iranian, Ayatollah Ali Khamenei.

Liderul de la Ankara a purtat discutii si cu presedintele american, Barack Obama, duminica, cu ocazia summitului pe teme nucleare, de la Seul. Conversatia celor doi a generat speculatii ca Turcia ar urma sa transmita un mesaj Teheranului din partea Washingtonului.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Turcia sprijin Iran, #Turcia sprijin program nuclear Iran, #program nuclear Iran, #Erdogan intalnire Ahmadinejad , #Iran