'Ultima zi a Israelului" - Apocalipsa dupa atacurile iraniene (Video)

Luni, 05 Martie 2012, ora 17:01
8899 citiri
'Ultima zi a Israelului" - Apocalipsa dupa atacurile iraniene (Video)
Foto: Sky News

O viziune apocaliptica a Israelului atacat de Iran a fost imaginata de un regizor israelian, Ronen Barany, care a publicat filmul, luni.

Data de pe video este februarie 2012, iar creatorul avertizeaza ca imaginile ar putea deveni reale, in cazul in care Iranul arunca bombe nucleare asupra Israelului. Videoclipul a fost postat pe YouTube si a adunat, in cateva ore, 100.000 de accesari.

"Lui Hitler i-au trebuit cinci sau sase ani sa omoare sase milioane de evrei. Lui Ahmadinejad i-ar trebui cinci sau sase minute si doua bombe atomice pentru a face acelasi lucru", explica Barany, citat de Sky News.

"Ultima zi a Israelului" se numeste filmul, care dureaza cateva minute si ia forma unei stiri transmise de televiziuni.

Desi dezbaterea legata de amenintarea pe care Iranul o reprezinta pentru Israel dureaza de ani de zile, in ultimele luni, discutiile legate de posibilele lovituri preventive asupra instalatiilor nucleare iraniene i-au facut pe israelieni sa analizeze care ar fi consecintele unei asmenea actiuni militare.

Exista deja liste de asteptare pentru mastile de gaze oferite de guvernul israelian, iar oamenii au inceput sa-si refaca adaposturile anti-atomice. Insusi regizorul Ronen Barany afirma ca are un astfel de adapost, la subsolul locuintei sale.

"Am coborat de doua ori acolo, jos, dar fiul meu face exercitii la scoala, in cazul unui razboi atomic", a declarat autorul filmului, pentru Sky News.

Obama, catre Iran si Israel: Nu ma joc cu voi

Sondajele de opinie arata ca israelienii sunt mai degraba favorabili unei solutii diplomatice. Cu toate acestea, oamenii cred ca dotarea Iranului cu arme atomice ar fi o amenintare directa la adresa Isrelului.

Pe de alta parte, liderii Israelului au subliniat in mai multe randuri ca nu au de gand sa lase Teheranul sa se doteze cu arme nucleare.

Mai multe rapoarte arata ca Israelul ar putea ataca Iranul pana la finalul acestui an, dar la nivel oficial, nu exista informatii legate de o actiune militara iminenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reuniune de urgență a liderilor UE la Bruxelles. Situația din Ucraina și tensiunile dintre Iran și Israel, principalele teme de discuție
Reuniune de urgență a liderilor UE la Bruxelles. Situația din Ucraina și tensiunile dintre Iran și Israel, principalele teme de discuție
Reuniunea extraordinară a Consiliului European are loc miercuri şi joi, 17 și 18 aprilie, la Bruxelles, iar printre principalele teme care vor fi discutate se numără războiul din Ucraina şi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Israel atac Iran, #film Apocalipsa Israel, #atac nuclear Iran , #Iran