Un avion cu peste 170 de persoane la bord s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, in Iran

Miercuri, 08 Ianuarie 2020, ora 07:00
26938 citiri
Un avion cu peste 170 de persoane la bord s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, in Iran
Foto: Arhiva Pixabay

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu aproape 180 de persoane la bord, s-a prabusit, miercuri dimineata, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran cu destinatia Kiev.

Nu exista supravietuitori si numarul exact al persoanelor aflate la bord nu este clar. Agentiile Fars si ISNA au relatat ca avionul, un Boeing 737, s-a prabusit din cauza unor probleme tehnice si ca la bord se aflau 170 de pasageri si 10 membri ai echipajului. Un reprezentant al Aeroportului International Imam Khomeini a precizat ca erau 176 de persoane la bord - 167 de pasageri si noua membri ai echipajului.

Ambasada Ucrainei in Irak a transmis pentru CNN ca incearca sa stabileasca lista pasagerilor, ca nu exista un numar final al victimelor si ca se afla in contact cu echipele de salvare.

UPDATE: Presedintele ucrainean Volodomir Zelenski a confirmat ca toti pasagerii si membrii echipajului aflati la bordul aeronavei care s-a prabusit in Iran si-au pierdut viata, citand informatii preliminare.

Zelenski a transmis intr-un comunicat ca Ucraina incearca sa stabileasca circumstantele producerii accidentului si numarul mortilor.

"Sincere condoleante familiilor si apropiatiilor tuturor pasagerilor si membrilor echipajului", a adaugat Zelenski.

Datele despre zboruri de pe aeroport aratau ca un Boeing 737-800 ucrainean apartinand companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineata, apoi a incetat sa mai trimita semnale la scurt timp dupa aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autoritatile iraniene au trimis echipe de salvare in zona din apropierea aeroportului unde s-a prabusit aeronava, declara imediat dupa prabusire Reza Jafarzadeh, un purtator de cuvant al Organizatiei de Aviatie Civila din Iran, citat de Reuters. Atunci inca existau sperante sa fie supravietuitori.

"Avionul este in flacari, dar am trimis echipe (...) si poate vom putea salva unii pasageri", a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situatii de urgenta.

Nu este clar daca exista vreo legatura intre acest incident aviatic si confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prabusit in apropierea Teheranului la doar cateva ore dupa ce Iranul a lansat mai multe rachete spre baze militare din Irak, vizand fortele americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#avion prabusit iran, #atac rachete SUA Iran avion prabusit , #Iran