Victimologie la patrat: Baticul politic si ipocrizia Occidentului

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 15:28
6219 citiri
Victimologie la patrat: Baticul politic si ipocrizia Occidentului
Foto: Arhiva Pixabay

A venit timpul sa franam fenomenul debordant al victimizarilor ideologice, care dauneaza serios democratiei si victimelor veritabile intr-o lume tot mai agresata de extremism de stanga, de dreapta si islamist.

Ce-a patit o tanara femeie doar pentru ca a indraznit sa apere la tribunal dreptul altora de a nu purta basmaua islamica? I s-au pus in carca varii delicte. Nasrin Sotoudeh s-a vazut condamnata pentru toate la un total de 38 de ani de inchisoare.

Din care, daca are noroc, ar ispasi cel putin 12 ani. Precum si 148 de lovituri de bici. Chiar asa: 148.

Iata "rasplata" de epoca de piatra primita pentru fapte bune de catre femeile iraniene.

Asta, in tara care si-a celebrat la 1 aprilie 2019 implinirea a 40 de ani de la proclamarea, de catre ayatolahul Khomeiny, a primei republici islamice de pe mapamond. Istoricul semnal lansat atunci avea sa inaugureze campania de cucerire a lumii si, nu in ultimul rand, a Vestului, de catre islamul politic.

Baticul politic

Iata tara pe care o viziteaza frecvent si cu vadita placere Federica Mogherini. Cu acest prilej, ea nu uita niciodata sa poarte hijab, dand astfel multora impresia ca-si bate joc, in numele europencelor, de dreptul femeilor de orice religie de a nu purta batic.

Sa nu stie Mogherini ca baticul nu e un insemn atat religios, cat politic, de vreme ce, acum o jumatate de veac, in cartierele turcesti din Koln sau alte orase apusene mai nicio musulmana credincioasa nu purta batic?

Sa nu stie ea ca, spre a o parafraza pe Alice Schwarzer, o feminista veritabila de prima ora, care refuza sa se umileasca in fata patriarhalismului islamist, batalia islamului politic cu lumea libera a ajuns intre timp in centrul metropolelor vest-europene? Ba stie. Dar se inchina.

Cu acest regim iranian insista sa faca afaceri manoase (si sa aiba raporturi de maxima deferenta) puteri europene ca Germania, Franta si Marea Britanie, desi, culmea, ar dori, totusi, tustrele, sa fie respectate. Si desi clameaza la orice pas "valorile europene", valorile democratiei, drepturile omului si principiile statului de drept.

Cu teocratia iraniana si cu regimul comunist chinez, care conduc state totalitare batand de departe toate recordurile in materie de executii de oameni vinovati si, mai ales, nevinovati, insista liderii europeni sa aiba, prin urmare, relatii excelente.

Trump a socat birocratia europeana

In acest timp, dimpreuna cu stanga si extrema stanga americana, liderii acelorasi puteri il critica uneori de-a dreptul virulent, pe drept, sau, mai ales, pe nedrept, pe un presedinte american care, pe langa manifestele sale defecte, are cateva virtuti incontestabile.

De pilda, aceea de a incerca sa scoata din paralizie si agonie raporturi, negocieri si procese de pace indelung sclerozate. De pilda, cele cu nuclearizata Coree de Nord. Sau procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Unde Donald Trump a avut intelepciunea de a extrage din zodia tabuului si-a intangibilitatii magice, rituale, recunoasterea realpolitica a unor realitati vechi si indiscutabile, spre a le adapta modernitatii. A admis de pilda evidenta ca, de vreo 3.000 de ani incoace, Ierusalimul e de facto si are si toate sansele sa si ramana capitala statului evreu, stat care, pe moment, continua sa fie singura democratie din regiune.

In care se apara dreptul femeii de a purta sau nu hijab. Si dreptul oricarui credincios, fie el crestin, evreu sau musulman, de a avea acces la locurile sfinte, cele blocate, vreme de 19 ani, cand Ierusalimul rasaritean a avut ghinionul de a se afla sub jurisdictie iordaniana.

Trump a mai socat birocratia europeana (si pe o serie de antisemiti romani) recunoscand, oficial, suveranitatea statului evreu asupra Podisului Golan. I s-a reprosat, in reactie, incalcarea dreptului international.

Dar despre ce drept international vorbim, oare, aici? Si-a anexat, oare, Israelul samavolnic Inaltimile Golan, cucerite in razboiul de 6 zile din iunie 1967 dupa nenumarate atacuri lansate, din podisul controlat de arabi sirieni, asupra populatiei civile evreiesti?

Ar fi o premiera istorica absoluta daca Israelul "ar retroceda unui inamic inveterat un tinut de importanta esentiala pentru apararea sa, capturat intr-un razboi defensiv", reliefa recent Alan M. Dershowitz, profesor de drept la Harvard.

Nicio tara din lume n-a facut ce i se cere Israelului

Sa ne miram ca Mogherini si alti oficiali europeni refuza sa ofere argumente convingatoare in favoarea acestei revendicari si a respectarii unui status-quo vadit contraproductiv pentru progresul negocierilor de pace in regiune?

In cauza nu sunt, desigur, palestinienii, de ale caror suferinte, prin represiunea violenta a protestelor lor din Gaza, la care s-a dedat regimul terorist al Hamas, abia daca s-a auzit in Vest.

Si nici victimele veritabile ale dictaturii, ca Nasrin Sotoudeh. Nici ei si nici israelienilor agresati permanent de tiruri de rachete iraniene lansate de grupari teroriste sustinute de Iran nu li s-a ridicat statuie in Germania.

Ipocrizia monumentala manifestatata de reprezentantii elitei de stanga si de dregatori din Vest poarta alt "hram". E duplicitatea determinata de o pervertire narcisista, de tentativa unora din ei de a-si aroga o imaginara superioritate morala. Si, prin extensie, politica.

Si de a-si atribui, prin partasie cu victime reale sau parelnice (ale colonialismului, ale rasismului alb, ale crestinilor, de pilda), un fals statut de victima si, prin urmare, o legitimitate speciala, daruitoare de putere locala sau globala, situata deasupra oricarui proces democratic normal si dincolo de el.

Iata si motivul pentru care astfel de insi ii detesta din rarunchi pe liderii vituperati ca "populisti", care le refuza si le denunta viclenia.

Petre M. Iancu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Iran femeie condamnata, #israel inaltimi golan , #Iran
Comentarii