Ziare.com

Vizita rara a inspectorilor ONU la o uzina de uraniu din Iran

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 18:02

   

Vizita rara a inspectorilor ONU la o uzina de uraniu din Iran
Inspectorii ONU au reusit sa obtina acces la o uzina in care Iranul dezvolta centrifuge pentru imbogatirea uraniului, ca parte a unui acord de transparenta, despre care reprezentantii Natiunilor Unite sustin ca le confera o mai buna intelegere auspra controversatului program nuclear al Teheranului.

Intr-un raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) este mentionata o vizita din 30 august a unei echipe a agentiei la un centru de cercetare si dezvoltare pentru centrifuge, fara a fi incluse detalii cu privire la locul in care se afla acesta, scrie The News.

Totusi, acest acces poate fi crucial pentru eforturile AIEA de a stabili cat de avansat este stadiul in care se afla Iranul in ceea ce priveste dezvoltarea unor modele mai moderne de centrifuge.

Iranul sustine ca rafineaza uraniu in vederea alimentarii unei retele planificate de centrale nucleare.

Pe de alta parte, in raportul AIEA se precizeaza ca Iranul a depasit termenul limita de 25 august pentru a raspunde suspiciunilor cu privire la anumite activitati din trecut care ar putea fi relevante pentru orice incercare de asamblare a bombelor nucleare.

C.S.

Citeste mai multe despre Iran uraniu ONU Iran program nuclear
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In loc sa fabrice tamaie mai bine s-ar apuca de cultivarea macului

Uite ce succes au afganii - Si-au dublat productia de opium de cand au ajuns sub protectia trupelor de pace ale eliberatorilor internationali

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor